Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Magyar start-up a világ 5 legjobbja között

A magyar SignAll – mely elsőként az amerikai piacra fejleszti automatizált jelnyelvi fordító rendszerét – nyerte az amerikai CES elismerését, így kvalifikálta magát a világ legnagyobb fogyasztói elektronikai vására, a las vegasi CES 2018 kiállítói közé.

A CES (Consumer Electronics Show) minden évben több, mint 3900 kiállítót és 170 000 látogatót vonz több, mint 150 országból. A CTA Foundation által rendezett eseményen a világ üzleti vezetői és úttörő gondolkodói gyűlnek össze, hogy megvitassák az ipar legfontosabb kérdéseit.

„Az idei évben elképesztően erős pályázatok érkeztek – mondta Steve Ewell, a CTA Foundation ügyvezető igazgatója. Ezek a vállalkozások olyan széleskörű technológiákat vonultatnak fel, amelyek demonstrálják, hogy az idősebb felnőttek és fogyatékkal élők egészségesebb, függetlenebb életet élhetnek az innovatív technológia segítségével.”

A CTA Foundation a világ minden részéről pályázó, több, mint 200 startup közül választotta ki az öt legjobbat, köztük a SignAll-t, az alapján, hogy technológiájuk potenciálisan mennyire van pozitív hatással az idősek és fogyatékkal élők életére.

„Ezen a megmérettetésen bekerülni az öt nyertes közé, és elnyerni a CTA Foundation elsimerését kiemelkedő siker, amelyre nagyon büszkék vagyunk. A CES-en való megjelenés nagy lehetőség, hiszen a világ vezető technológiai cégei között mutatkozhatunk be és építhetjük tovább partnerkapcsolatainkat” – írja közleményében Robotka Zsolt, a SignAll tulajdonosa és vezérigazgatója.

A SignAll, mely a washingtoni Gallaudet Egyetemmel közösen, de magyar központtal dolgozik a siketek és hallók közötti korlátok lebontásán a közelmúltban azzal került a sajtóba, hogy első magyar cégként került felvételre a társadalmi küldetéssel rendelkező vállalkozások londoni tőzsdéjére a Social Stock Exchange-re.

Oszd meg!