Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kilátás a Sofitel szállodából. Fotó: Sofitel

Magyar plázamilliárdos veszi meg a Duna-parti luxushotelt

Gazdát cserél a Lánchíd melletti Sofitel, Jellinek Dániel cége, az Indotek a vevő.

Tulajdonost vált Budapest egyik legismertebb szállodája, a Sofitel – írja a hvg.hu.

A vevő az Indotek csoport, mely a portál értesülései szerint 30 milliárd forintot fizethet érte.

Az ötcsillagos szálloda közel 40 éves, 360 szobával, étteremmel, kávézóval, konferencia- és wellness-részleggel bír, a honlapja szerint egy francia ágyas szoba 65 ezer forinttól indul éjszakánként.

Az Indotek szokásához híven nagyszabású felújítást tervez, az átalakítások után új étterem és bár is helyet kap a tetőn, Dunára néző kilátással. A külső és belső renovációt 2022-ig végeznék el három ütemben, úgy, hogy közben zavartalanul fogadhassák a vendégeket.

A hotelt a miami központú nemzetközi befektető cégtől, a Starwood Capital Grouptól vásárolják meg. Ez az amerikai cég két éve, még 2017-ben 75 millió eurót fizetett az épületért, akkor a közép-európai régió egyik legismertebb szállodatulajdonos-üzemeltető cégcsoportja, a lengyel Orbis volt az eladó. A Sofitel üzemeltetője az Orbis magyarországi leánya, az Accor-Pannónia Zrt. maradt, ők Magyarországon 18 szállodát működtetnek, tavaly 25 milliárd forintos árbevétel mellett közel 15 milliárd forintos nyereségre tett szert. Az Accor harminc évre kapta meg az üzemeltetési jogot, feltehetően továbbra is marad az üzemeltető.

Plázák után szállodák

Az amerikai-magyar hátterű Indotek csoport többségi tulajdonosa és vezetője Jellinek Dániel. Nem ez az első szállodavásárlása idén, a Duna túloldalán a Gellért Szálló került a tulajdonába.

Az elmúlt időszakban elsősorban bevásárló-központok megvásárlásával került a hírekbe, legutóbb egy négy plázából álló csomagot.

Külföldre is terjeszkedik a csoport, Marosvásárhelyen is vettek bevásárlócentrumot idén ősszel.

Ingatlanportfóliójába tartozik a fentieken túl több mint 20 irodaház, például az EMKE irodaház vagy a Dohány utcai Focus Point Irodaház, számos raktárépület és iparterület, például a Csepel Művek területén.

Borítókép: Kilátás a Sofitel szállodából // Sofitel

Oszd meg!