Üzlet

Magyar milliárdos cége szállít padlóburkolatot amerikai kórházakba és kínai metrókba

Forbes
2020. július 17. 2 perc olvasás

Egészen távoli országokba is eljutnak a Veres Tiborhoz köthető győri Graboplast termékei.

Észak-Amerika mellett már Chilébe, Ecuadorba és kolumbiai kórházakba is megkezdődött több ezer négyzetméter önfertőtlenítő Graboplast padlóburkolat kiszállítása kórházak fejlesztési projektjeihez. A járvány miatt felállított több ideiglenes egészségügyi létesítménybe is a győri cég terméke kerül.

Idén már a harmadik kínai metrófejlesztési projektben vesz részt a győri cég. Korábban több kínai buszprojektnél és más kínai város metrófejlesztéseihez tudtak beszállítani, most Guiyang és Hangzhou városok

új, modern metrószerelvényeibe, több ezer négyzetméter járműipari padló kerül a győri székhelyű vállalattól.

Nem csak külföldön aktív a győri cég. A magyar kormány a napokban több hazai büntetés-végrehajtási intézmény bővítését jelentette be, ahova több ezer négyzetméter magas kopásállóságú, környezetbarát homogén padló fektettek le.

A Graboplast fennállásának 115 éve alatt Közép-Európa vezető speciális padlógyártó vállalatává fejlődött – áll a vállalat által küldött közleményében. A győri székhelyű vállalat 2019-ben 18,1 milliárd forintos árbevételt ért el. A cég a hatodik leggazdagabb magyar, Veres Tibor vállalatbirodalmába tartozik, három telephelyen (Győr, Kecskemét, Tatabánya) rendelkezik gyárakkal, és

bevételeinek több mint 90 százaléka származik az exportpiacokról. A több mint 600 főt alkalmazó vállalat öt kontinens 80 országába szállít.

A Graboplast által előállított termékek köre az elmúlt egy évtized során jelentősen átalakult, így ma a vállalat a lakossági padlók előállítása mellett olyan saját fejlesztésű, nagy hozzáadott értékkel rendelkező speciális padlóburkolatokra koncentrál, mint például a közületi-, sport- és a járműipari padlók.