rövid hír

Magyar csapattal nyitott éttermet a Real Madrid sztárja

Unyatyinszki György
2021. június 09. 3 perc olvasás

David Alaba és testvére étterméhez magyar séf társult, illetve az teljes dizájnról is magyarok gondoskodtak.

Darose néven nyitotta meg éttermét Bécsben a Bayern Müchentől a Real Madridhoz igazolt sztárfocista, David Alaba, és testvére, az énekesnő Rose May Alaba. A bécsi kulináris élmények után érdeklődők egy minden ízében fúziós éttermet üdvözölhetnek, a szingapúri-mediterrán konyha ihlette étlapra ugyanis a somlói galuska is felkerült a desszertek közé.

David Alaba a futballsikerek után étteremtulajdonoként is próbára teszi magát.

Osztrák-magyar, de nem mérkőzés

Minderről Sebestyén András séf gondoskodott, aki társtulajdonosként két éven át dolgozott az Alaba-testvérekkel a Darose megnyitásán, illetve folytatja a munkát konyhafőnökként.

Sebestyén András minden igénye teljesülhetett konyhájában. Forrás: darosevienna.at

A teljes design- és arculat kialakításáért a magyar Socially gasztromarketing ügynökség felelt, Ernst András közreműködésével, a belső tér koncepcióját is ők álmodták meg. „A logóra és a grafikai tervezésre kaptunk megbízást, ez fejlődött tovább a belsőépítészeti elemek tervezéséig” – osztotta meg a Forbesszal Csontos Eszter, a projekt művészeti vezetője. A dizájn egyaránt megidézi a gasztronómiai újításokat, az Alaba testvéreket, és Bécs barokk alkotásait.

A jellegzetes körlámpák és ételtextúrák visszaköszönnek az étterem grafikáin is. Forrás: Socially

„Davidot természetesen lekötötte a csapata, de a tervezés minden fontos szakaszában kivette részét a döntésekből, egységre törekedett testvérével” – beszélt a munkafolyamatról lapunknak Steiner Bianka, a Socially kommunikációs menedzsere. Az étteremben helyett kapott pódium az élőzenei programoknak biztosít teret, a koncepció szerint esténként zenészek, DJ-k gondoskodnak a vacsora hangulatáról – mindez egyértelműen Rose May Alaba hatása.

Az étterem a járvány után úgynevezett soft-nyitást tartott, de a tapasztalatok szerint már teltházas estékkel fut a Darose. Kétségtelenül egy exkluzívabb piacra léptek, ebben a közegben vélhetően kevésbé lesz tapasztalható a járványhelyzet miatt visszaesés Bécsben. Emlékezetes, Budapest esetében Gerendai Károly a korábbi forgalom 30-40 százalékára számít a nyári hónapokban.

A Socially rendkívül büszke a Darose-nál véghezvitt munkájára, ahol az étlap megjelenésétől a falakon elhelyezett képekig mindenről a magyar vállalkozás gondoskodott. Az ügynökség refernciái között szerepel a tavaly a Városmajorban nyitott a Majomhoz, a balatonfüredi Felix Wine Bar is.