Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Fotó: Ott-One

Magyar cég vásárol 7,7 milliárd forintért lélegeztetőgépeket és maszkokat Kínából

Többszáz darab lélegeztetőgépet és többmillió darab védőmaszkot gyártat Kínában az Ott-One.

Kínai partnerein keresztül többszáz darab lélegeztetőgép, illetve többmillió darab védőmaszk gyártására alkalmas gyártói kapacitást kötött le az Ott-One – adta hírül közleményében a társaság a Budapesti Értéktőzsde oldalán.

A termékek mindegyike európai tanúsítványokkal és engedélyekkel rendelkezik, és megfelelnek a szigorú minőségi elvárásoknak.

A több száz darab lélegeztetőgép, valamint a hozzájuk tartozó kiegészítők (légzőkörök, monitor rendszerek, gyógyszeradagolók, stb.) és a több millió darab védőmaszk megvásárlására a mai napon az Állami Egészségügyi Ellátó Központ szerződést írt alá a Társasággal.

A szerződés értéke nettó 7,7 milliárd forint, száz százalékos előleg fizetése mellett – magyarán az AEEK előre fizet a cégnek az orvosi eszközökért.

A lélegeztetőgépeket, kiegészítő berendezéseket és a védőmaszkokat a társaság közleménye szerint 2020. május végéig gyártják le a Kínai Népköztársaság területén.

A társaság részvényeivel való kereskedést a mai napon felfüggesztették, miután előre jelezték, hogy olyan bejelentést fognak a csütörtöki nap folyamán közzétenni, ami jelentősen befolyásolhatja a részvények árfolyamát.

Oszd meg!

"Az üzlet üzleti része sosem érdekelt igazán"

Hugh Hefner, a Playboy magazin alapítója