Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

decathlon ausztria

Magyar cég fejlesztésével nyitott meg a Decathlon első lettországi üzlete

A magyar Laurel cégcsoport fejlesztésével nyitott meg a Decathlon első lettországi üzlete. A világ legnagyobb sportszerforgalmazója korábban ausztriai és a szerbiai indulásában is a magyar csoport kasszarendszerére és önkiszolgálókasszáira támaszkodott.

A Decathlon-csoport többek közt azért választotta partneréül a jelentős regionális piacismerettel, szaktudással rendelkező magyar beszállítót, mert így a folyamatos fejlesztések révén 1-2 év helyett mindössze néhány hónap alatt sikerült adaptálnia az új IT rendszert, áll a két cég sajtóközleményében.

A cég Laura kasszarendszerei már integrálva voltak a Decathlon informatikai megoldásaival.

Dudás Áron, a Tízpróba Magyarország Kft. (Decathlon) informatikai igazgatója szerint az első lettországi üzlet azért is különleges, mert egy, a szokásostól jelentősen eltérő, önmagában is összetett, hibrid rendszer került kialakításra. Ebben a Decathlon által már használt Laurel rendszer együttműködik egy lokális kasszaszoftverrel.

A cég megoldása az offline értékesítés mellett az online értékesítésben is részt vesz. A korábbi együttműködés fényében ezt is a Laurel szakembereire bíztuk, de ők hozták létre számunkra a Stadlauban (Ausztria) lévő, szintén új bolt önkiszolgáló pénztárait is, melyek a normál kasszákhoz hasonlóan képesek RFID-t használni.

Maga a felhasznált önkiszolgáló kassza is a saját fejlesztésük, és Magyarországon készül, ezt fejlesztették úgy tovább, hogy a vevőnek már egyáltalán nem kell vonalkódot keresgélni és szkennelni;

elég, ha az árut behelyezi egy RFID “kádba”, és szinte már kapja is a blokkot.

A Decathlon gyors ütemben terjeszkedik. A csak Magyarországon 25, a világ 57 országában pedig csaknem ezer városban 1647 áruházzal rendelkező lánc a világ legnagyobb sportszerforgalmazója. A cég az utóbbi időben Közép- és Kelet-Európában is újabb pozíciókat nyitott, Szerbiában és Lettországban az első, míg Ausztriában már a 2. üzletét avatta.

Pósfai Gáborral, az osztrák Decathlon magyar vezetőjével korábban a forbes.hu is interjúzott.

fotó: Decathlon Ausztria

Oszd meg!

S ámbár az igazság és a barátság egyaránt drága nekem, szent kötelesség elsőbbséget adni az igazságnak.