Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Csányi Péter, az OTP ügyvezető ugazgatója. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

Nagy bejelentés: az OTP-nél indul a magyar Apple Pay

Csányi Péter, az OTP Bank ügyvezető igazgatója az OTP fejlesztési központjában, az egykori Tőzsdepalotában található OTP Labben jelentette be, hogy Magyarországon elsőként hozzák be az Apple érintéses fizetési megoldását, az Apple Pay-t.

Az OTP rendszerében a Simple alkalmazáson keresztül eddig is elérhető volt érintéses fizetés kártya nélkül, de csak androidos felhasználóknak.

Mostantól az Apple telefonját, az Iphone-t használók is digitalizálhatják kártyájukat.

A megoldás használatához Iphone 6-os vagy annál újabb telefon kell, Mastercard és Maestro kártyákkal használható. Regisztráció után – ami elvégezhető a netbankban, a Simple appben és az Apple pénztárcájában, a Walletben is – ezek a kártyák a világon bárhol használhatók, ahol elérhető az Apple szolgáltatása. Pin kódot külön nem kér, 5000 forint felett sem, a telefon feloldása után lehet vele fizetni. A szolgáltatást az

Apple okosóráján, az Apple Watchon is lehet használni, az ügyfelek egymás között viszont egyelőre nem tudnak tranzakciókat indítani (ez az USA-ban elérhető).

Az Apple Pay-t, egy digitális fizetési szolgáltatást 2014-ben vezette be az Apple, azóta 2 milliárd fizetési tranzakciót bonyolítottak vele a felhasználók. Mára több mint 30 országban elérhető a szolgáltatás, mától Magyarországon is. A régióban Csehországban, Lengyelországban, Ukrajnában indult el korábban.

sányi Péter, az OTP ügyvezető igazgatója. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

Csányi Péter jelentette be az OTP Labben, hogy megérkezett az Apple Pay Magyarországra – dolgoznak a további fejlesztéseken. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

Csányi Péter – az elnök-vezérigazgató Csányi Sándor fia –  szerint nemcsak az OTP-n múlt, hogy mikor vezetik be a szolgáltatást, az Apple-nek is volt saját ütemterve, sok körös egyeztetésre volt szükség, az OTP, az Apple és a Mastercard között – körülbelül egy évre volt szükség az első kapcsolatfelvétel után. Ezután az Apple saját, nemzetközi tesztelőcsapata tesztelte a magyar megoldást. Az OTP azon is dolgozik, hogy Visa kártyával működjön a szolgáltatás. Az OTP Simple külső, nem otp-s kártyákat is képes kezelni, ezek egyelőre nem elérhetőek az Apple Payjel, de dolgoznak a megoldáson.

Az Android Simple-n kersztül másfél év alatt 20 milliárd forintnyi költés volt (125 ezer kártyaregisztrációval), az OTP azt várja, hogy az Apple Pay akár évi 100 milliárdot is elérhet, magasabb átlagos kosárértékkel.

 

Borítókép: Csányi Péter, az OTP ügyvezető igazgatója. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

Oszd meg!