Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Magyar agyakkal, magyar startuppal erősít egy kaliforniai techcég

A kaliforniai Rollbar felvásárolja a magyar alapítású és magyarországi székhelyű Samebugot. A két cég együttes erővel kínál megoldást a programhibák valós idejű kiszűrésére.

“6 év. Hosszú, eredményes és nehéz út. Könyvünk első kötete, a Samebug sztori a végéhez ért. Mától új kötetet írunk, ezt már a Rollbarral közösen. A Rollbar San Francisco-i irodájában ülök, hálás vagyok, hogy a Samebug – a csapat és a technológia – tovább él, csak más formában. Régóta vágyunk három dologra: bevételtermelő képességre; üzleti és technológiai támogatásra; rendszerösszeomlásokra. Most mindhármat megkapjuk a Rollbarral.”

 

Tamási-Irsai Renáta cégvezető ésTamási Árpád, a Samebug társalapítói. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

Tamási-Irsai Renáta cégvezető és Tamási Árpád, a Samebug társalapítói. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers

Magyar idő szerint hajnali egykor írta ezt levelében Tamási-Irsai Renáta, a SameBug egyik alapítója. Ezzel párhuzamosan hivatalos sajtóközleményt adott ki a Samebug és a Rollbar, amelyből kiderül, hogy

a szoftverhibák valós idejű monitorozását végző szoftvercég, a Rollbar felvásárolja a magyarországi székhelyű Samebugot.

A stratégiai lépés célja a szoftverfejlesztés során felmerülő hibák csoportosításában szerzett eddig tudás mélyítése, valamint a Samebug technológiájának integrálása a jelenlegi szolgáltatásba. Egyben remek lehetőség ez arra is, hogy a Rollbar gyorsan növelje fejlesztői létszámát és könnyebben elérjék az európai ügyfeleiket.

Hogy mit tud a Samebuggal megerősített a Rollbar, azt egy InfoQ-ban megjelent tanulmány jól mutatja: e szerint a fejlesztők idejének nagyjából ötven százaléka telik hibakereséssel, vagyis debugginggal és javítással, ráadásul hibákat keresni kétszer olyan nehéz, mint kódot írni. A Rollbar megoldásával a fejlesztőcsapatok valós időben, a szoftverek megírásával egyidőben követhetik nyomon a hibákat és azonnal értesíthetik a megfelelő csapatot, hogy azok javítsák a problémát. Ezzel kellő mennyiségű adatot szolgáltatnak és maga a hibakeresés folyamata is felgyorsul, az így felszabaduló erőforrást új célok elérésére tudják használni.

A Samebugot hárman alapították, Tamási-Irsai Renáta cégvezető, Tamási Árpád technológiai vezető és Poroszkai Dániel vezető fejlesztő. “Büszkék vagyunk arra, hogy a kaliforniai Rollbar csapat tagjaivá válunk és együtt nézünk szembe a gyorsan növekvő piac kihívásaival”, mondta Tamási-Irsai Renáta.

“Célunk, hogy megváltoztassuk ahogyan a fejlesztők kódolnak és hibákat javítanak azzal, hogy automatikus megoldásokat nyújtunk a szoftveres problémákra olyan formában és ott, ahol azokra szükség van.”

“Ez a felvásárlás megszilárdítja a Rollbar vezető pozícióját az ágazatban”, ezt már Salil Deshpande, a Palo Alto-i Bain Capital Ventures igazgatója mondta, cége hatmillió dollárt fektetett a Rollbarba. “A valós idejű hibakeresés gyorsan válik minden fejlesztő eszköztárának meghatározó részévé, a Samebug technológiájának és szakértelmének integrációjával a Rollbar elsődleges választása lehet bármilyen nagyságú fejlesztőcsapatnak.”

“A hibák csoportosítása az, ami igazán kiemeli a versenytársak közül és a Samebug technológiájának integrálása még jobbá teszi a szolgáltatást” – mondta Brian Rue, a Rollbar vezérigazgatója, aki a magyar csapatról így nyilatkozott:

“A Samebug csapata komoly tudást hoz a Rollbarba és segítségükkel már most nagyobb értéket tudunk adni ügyfeleinknek.”

Blogbejegyzésében a Rollbar CEO-ja azt is írja, nagyon megörültek, amikor pár évvel ezelőtt rátaláltak a Samebug technológiájára és még jobban megörültek, amikor kiderült, rokon lelkek Renivel, Árpival és Danival, ugyanaz a víziójuk a mainál jobb szoftverfejlesztésről és egy tisztább, átláthatóbb üzleti világról.

Oszd meg!