Generációkon átívelő üzletek – amit elvett a XX. század, visszaadják az utódok

Sok olyan történet került a februári lapba, ami részben arról szól, hogy a XX. század viharai és a szocializmus hogyan akasztotta meg virágzó családi cégek és ágazati integrációk létrejöttét – a történelem miatt elvesztegetett évtizedek lemaradását az utódok igyekeznek pótolni. Mindenki más stratégiával.

Bővebben

Lemond a Magyar Telekom vezére, magyar vezető váltja


Christopher Mattheisen 2006 óta volt a vezérigazgató, ezentúl vállalkozásaira koncentrál. Rékasi Tibor veszi át a stafétát.

A Magyar Telekom 2018. április 23-i igazgatósági ülésén Christopher Mattheisen lemondott vezérigazgató pozicíójáról, egyben igazgatósági tagságáról is 2018. július 1-i hatállyal – közölte a Magyar Telekom a Magyar Távirati Irodával.

Mattheisen nem marad a telekommunikációs csoportnál, a jövőben a saját vállalkozásaira kíván fókuszálni.

Az amerikai szakember már a Westel 900-as időkben is a cégnél volt, a marketing és értékesítési területét vezette az alapítást követő első három évben. 2006 decembere óta volt a Magyar Telekom vezérigazgatója, igazgatóságának tagja és hosszú ideig elnöke is, előtte négy évig vezérigazgató-helyettesként a vezetékes üzletágért felelt.

Magyar vezér váltja

Július 1-től Rékasi Tibor, aki jelenleg a a lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettesként dolgozik a telekommunikációs vállalatnál.

“Úgy éreztem, ez az ideális időpont, hogy átadjam a stafétabotot utódomnak, Rékasi Tibornak, akiben megvan a világos elképzelés és a képesség is ahhoz, hogy a vállalatot további sikerekre vezesse. IT és rendszerintegrációs területen szerzett tapasztalata mellett jelentős sikereket ért el a távközlés terén is, az utóbbi másfél évben eredményesen vezette a lakossági területet” – idézi Christopher Mattheisent a közlemény.

Rékasi Tibor 2008. szeptemberében csatlakozott a Magyar Telekom Csoporthoz  a leányvállalata, az IQSYS Zrt. ügyvezető igazgatójaként. 2012. októbertől 2013. szeptemberig a TSM értékesítési vezérigazgató-helyettese, ezután a vállalati szolgáltatások vezérigazgató-helyettese és a T-Systems Magyarország Zrt. vezérigazgatója volt. 2017. január óta tölti be a lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettesi pozíciót.

 

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő