Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Legjobban fizetett sportolók 2019: ennyit keresett tavaly Messi, Cristiano Ronaldo és a többiek

A képlet egyszerű: légy te a legjobb a legjobbak között, és a szponzorok dönteni fogják a lábad elé a pénzt.

A Barcelona szupersztárja, Lionel Messi idén meghódította az első helyet a maga 127 millió dolláros keresetével, melyből 35 milliót szponzori szerződésekkel tett zsebre, többek között az Adidas, a MasterCard, a PepsiCo és társaik segítségével. Az amerikai Forbes által összeállított, 100 fős lista ide kattintva érhető el.

 

 

Messi egyébként az elmúlt 19 év alatt csupán a negyedik sportoló, aki a leggazdagabb helyre került, ugyanis

Tiger Woods 12, Floyd Mayweather 4, Cristiano Ronaldo pedig 2 alkalommal került fel a lista élére.

Messi most Mayweathert váltotta, aki az elmúlt egy évben nem tudott a szorítóba lépni egy profi mérkőzésre, de az ökölvívónak valószínűleg van mivel törölgetni a könnyeit a tavalyi 285 millió dolláros fizetéséből, amit még az UFC-sztár Conor McGregor elleni összecsapása alatt termelt magának.

Messit a listán a szintén futballikon Cristiano Ronaldo követi 109 millió dollárral, majd Neymar jön 105 milliós fizetéssel. A lista történetében először fordult elő, hogy mindhárom dobogós futballista legyen. A legfiatalabb listatag a 20 éves Mbappé, 30 millió dollárt termelt, a legidősebb a 48 éves Phil Mickelson, ő 48 milliót golfozott össze magának.

 

 

Oszd meg!