Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Látványos úton megy végig a „80 nap alatt a Föld körül” élő verziója – Már árulják a jegyeket

Jules Verne 80 nap alatt a Föld körül című regényének 150. évfordulójára szervez különleges utazást egy brit iroda: a 2023-ban induló, 80 napos Föld körüli útra most nyílt meg a jelentkezés. Nem olcsó mulatság, fejenként csaknem 8 millió forinttól indulnak az árak. Repülni nem kell, vonatozni és hajózni viszont annál többet és az utasok Magyarországon is keresztül zakatolnak majd. 

Az utat Verne 1873-ban kiadott regénye alapján tervezték meg, Londonból indulnak és oda is érkeznek vissza bő két és fél hónap múltán. Európa, Közép-Ázsia és Észak-Amerika végigbarangolása közben nem vesznek igénybe repülőt, csak vonatot.

A Forbes.com cikke szerint összesen 12 országot érintenek, van, ahol csak keresztülutaznak, nem szállnak ki, Magyarország is az utóbbi kategóriába tartozik.

Az út Nagy Britannián, Franciaországon, Svájcon, Ausztrián, Magyarországon, Ukrajnán,Oroszországon, Kazahsztánon, Üzbegisztánon, Kínán, az Egyesült Államokon és Kanadán keresztül vezet majd, és három nagyobb etapra oszlik.  

Forrás: Undiscovered Destinations

Egy látványos vonatúttal indulnak Nyugat-Európán és Közép-Ázsián keresztül, egy-egy megállóval Ukrajnában (Lemberg) és Oroszországban (Moszkva), majd a Selyem-út városai következnek Üzbegisztánban, ezután pedig a Kazahsztán sztyeppéin utaznak végig, mielőtt Kínába érkeznének. Itt megnézik az első kínai császár, Csin Si Huang-ti sírhelyét őrző agyagkatonákat, és a világ leggyorsabb, 217 mérföld/órával száguldó személyszállító vonatával érkeznek Pekingbe (ide a 30. napon érkeznek) és Shanghajba

Innen egy 16 napos hajózás keretében szelik át a Csendes-óceánt, hogy megérkezzenek az Egyesült Államok nyugati partvidékére. Los Angelesből a nyugati parton észak felé haladva jutnak el Oregonba és Washingtonba, majd Kanadába, ahol négy nap alatt utaznak Vancouverből Torontóba, részben a Sziklás-hegység lélegzetelállító vonulatain keresztül.

woman looking on green and white mountain view

Forrás: Unsplash // Robert Keane

A 71. napon érkeznek Halifaxba, ahonnan ismét hajóút következik: 8 nap alatt, az Atlanti-óceánt átszelve érkeznek vissza az Európai kontinensre. 

Borítókép: Unsplash // Renato Marzan

 

Oszd meg!