Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Koronavírus-tesztek: ennyinél többe nem kerülhetnek mostantól

A koronavírus-járvány második hulláma kapcsán a kormány intézkedéseiről és terveiről tett közzé videót a Facebook oldalán Orbán Viktor kormányfő a mai kormányülés után.

A szórakozóhelyek este 11 órakor történő bezárásáról és a koronavírus-tesztek hatósági árának megállapításáról is döntött a kormány, így egy tesztért semmilyen jogcímen nem lehet majd 19 500 forintnál többet elkérni – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdán a Facebook-oldalán közzétett videóban.

A PCR tesztek ára jellemzően e szint felett volt eddig a piacon (átlagosan 28-32 ezer forint között).

A kormányfő közölte: a kabinet döntött arról is, hogy fenntartja a beutazási korlátozásokat, és kötelezővé teszi a maszk használatát a tömegközlekedés és az üzletek mellett a mozikban, színházakban, egészségügyi és szociális intézményekben, valamint ügyfélfogadási irodákban is.

Fenntartják a teljes körű látogatási tilalmat is a kórházakban és az idősotthonokban. Elmondta továbbá: október 1-jétől testhőmérséklet-mérés után lehet belépni az iskolákba a diákoknak és a tanároknak, és csak nekik.

Borítókép: Orbán Viktor Facebook oldalán jelenti be a koronavírus-tesztek hatósági árát. Forrás: Facebook / Orbán Viktor hivatalos oldala

 

„A világ egy könyv és aki nem utazik, az csak egyetlen lapját olvassa el”