Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Megvan, mikor költözhetnek az első lakók a Kopaszi gát új társasházaiba

A K&H Bank finanszírozza a BudaPart beruházás első ütemében készülő lakóházak fejlesztését. A BudaPart Otthonok első két – A és C jelű – lakóházára az építési engedély 2017. május 20-án emelkedett jogerőre, azóta a Market Építő Zrt. kivitelezésében folyik az építkezés, Újbudán a Kopaszi gát melletti fejlesztési területen – tudatta a cég közleményben a Forbes.hu-val. A két épület összesen 265 lakással készül el, amik javarészt gazdára is találtak – az A épületben 162, a C épület 103 lakás lesz, a helyi kiírás szerint a 75%-ukat már eladták.

„Újabb mérföldkőhöz érkeztünk a BudaPart életében. Nagy örömünkre szolgál, hogy a K&H Bank bizalmát élvezzük és partnerek lehetünk a BudaPart Otthonok első ütemének projektfinanszírozása kapcsán. A budapesti ingatlanpiacon egyedülálló új városnegyed tulajdonságait a K&H is megvizsgálta, majd felismerve erősségeit, valamint a fejlesztő, a beruházó és a kivitelező által biztosított szakértő hátteret és stabilitást, sikeres megállapodást köthettünk a finanszírozást illetően” –  mondta el a tranzakcióról Árendás Gergely, a Property Market Ingatlanfejlesztő Kft. ügyvezető igazgatója.

Az első látványterv: lakóépületek és irodák is épülnek ide - köztük egy 120 méteres torony is

Az első látványterv: lakóépületek és irodák is épülnek ide – köztük egy 120 méteres torony is

„A K&H a számottevő és meghatározó beruházások, így a hazai ingatlanfejlesztési szektor finanszírozásában is szeretné megőrizni hangsúlyos szerepét – nyilatkozta Hodina Péter, a K&H Vállalati értékesítési igazgatóság vezetője. – A BudaPartot nemcsak unikális elhelyezkedése, sokrétű szolgáltatásai, hanem tapasztalt és tőkeerős fejlesztői csapata is a legjobbak közé pozicionálja. A K&H Bank így örömmel nyújt finanszírozást Budapest egyik legjelentősebb fejlesztéséhez.”

A BudaPart Otthonok lakásai kulcsrakészen, gépesített konyhabútorral kerülnek átadásra, 2019 januárjában. Scheer Sándor 2016 februárjában nyilatkozta a Forbesnak, hogy leghamarabb két év múlvára tervezik az első kulcsokat átadni – ez a mostani bejelentés szerint egy évet csúszik.

Garancsi és a katariak 

A Property Market Kft. a Market csoport és a katari hátterű – egészen pontosan a katari uralkodó családhoz köthető, de luxemburgi hátterű – Constellation Holdings Ltd. 2015-ben megalapított, ingatlanfejlesztésre szakosodott leányvállalata. A Market csoport 51%-os tulajdonosa Garancsi István, a másik rész Scheer Sándoré, a Market Építő alapítójáe. Garancsi a Forbes tavalyi listáján is szerepelt 45,8 milliárdos vagyonával. A Constellation Holdings Ltd. érdekelt az egykori Balettintézet Andrássy úti felújításában is, közreműködésével nyit újra az épület W Budapest Hotel néven (a W Hotels egy ismert szállodalánc, nincs még magyar tagja). A Kopaszi gát megvételét jórészt szintén hitelből finanszírozta a Market csoport leánycége, akkor egy állami bank, az Eximbank jutatott a tranzakcióhoz 52 millió eurót, vagyis mintegy 16,5 milliárd forintot.

Oszd meg!