Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Keleti nyitás: Indonéziában talált befektetőre a Kóka János vezette Cellum

Stratégiai együttműködési és befektetési megállapodást írt alá kedden a Cellum Global az indonéz Telkom egyik leányvállalatával, a Metranettel.

A hírt a társaság közleményben jelentette be. A Telkom Indonézia legnagyobb informatikai és kommunikációs cégcsoportja, fontos szerepet játszik az ország digitális átalakulásában.

A részben az indonéz állam, részben magánbefektetők kezében lévő Telkom a megállapodással 30,4 százalékos tulajdonrészt szerez a magyar cégben, a cég operatív irányítása marad a jelenlegi menedzsment kezében.

A társaság egyelőre nem közölte, hogy mekkora befektetést eszközölt az indonéz telkóóriás.

A két cég már korábban is együttműködött, a Telkom a Cellum fintech platformját használta üzleti szolgáltatásaihoz.

„Amikor közép-európai üzletemberek fontos külföldi piacra szeretnének belépni, tipikusan a nyugati országokban gondolkodnak. A mi iparágunk azonban más: jelenleg a világ leggyorsabban növekvő fintech piaca Délkelet-Ázsia” – mondta a megállapodásról Kóka János, a Cellum Global elnök-vezérigazgatója (az SZDSZ egykori elnöke, korábbi gazdasági miniszter).

Kóka János, a Cellum Global elnök-vezérigazgatója. Fotó: Cellum Global

Kóka János, a Cellum Global elnök-vezérigazgatója. Fotó: Cellum Global

A Cellum egy nemzetközi mobiltárca-szolgáltató cég, az általuk üzemeltetett rendszer több mint 20 millió tranzakciót kezel évente. Együttműködik a MasterCard, az OTP Bank, az Erste Bank, a Magyar Telekom és a Telenor. A 2000-ben létrejött vállalatcsoport nagyszabású nemzetközi terjeszkedésbe kezdett 2011-ben, több leányvállalatot alapított Európában, Észak-Amerikában és Ázsiában is. 2015 óta a Cellum APAC székhelye Szingapúrban van.

Oszd meg!