Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kiszáll a magyar milliárdos a Westendből és a Gránit Pólusból, az 5. leggazdagabbaknak adja el a részét

Demján Sándor egykori fegyvertársa, Nyúl Sándor hátralép a Gránit Pólus vezetésétől, a családi cégbirodalomra fog koncentrálni.

Visszavonul a Gránit Pólusban betöltött vezetői tisztségétől és eladja a cégcsoportban lévő tulajdonrészét Nyúl Sándor – jelentette be az Alapbloggal készült interjúban.

Nyúl Sándor Demján Sándor évtizedes üzlettársa volt, még a Skála idejéből ismerték egymást – Demján volt a főnöke, onnan csábította el a rendszerváltás után, hogy közösen indítsanak vállalkozást. A Gránit Pólus Csoport igazgatótanácsának elnöki feladatait látta el eddig. 40,7 milliárd forintos vagyonával a 34. leggazdagabb magyarként szerepelt a legfrissebb, januári Forbes milliárdoslistán – ennek egy jelentős szeletét adja a Gránit Pólus-részesedése.

Csak a fontos döntésekben vesz részt, hagyja dolgozni a profikat. Ugyanezzel a filozófiával más területeken is befektet – írtuk a róla készült portréban az első magyar Forbes-milliárdoslista alkalmával a 2014. novemberi magazinban. A Gránit Pólus (és korábban a TriGránit) mellett saját családi cégbirodalmat is felépített: ezek jórészt kereskedelmi ingatlanok, de szlovák energiakereskedőben is van érdekeltsége. Tavaly csatlakozott a csúcstechnológiájú éttermekre fókuszáló Kajahu franchise-t birtokló Cyberg igazgatótanácsához is. Mint mondja, a tőzsdei cégben tulajdonrésszel is beszáll, valamint a Gránit Bankban is növelni tervezi a részesedését.

A Gránit Pólusban lévő tulajdonrészét a Demján-örökösöknek adja el.

Az ingatlanbirodalom tulajdonosi szerkezete ezzel tovább egyszerűsödött, abban továbbra is érdekelt Csányi Sándor OTP-vezér is. A Gránit Pólus portfóliójába tartozik a Westend bevásárlóközpont, valamint a Nyugati pályaudvar mögötti építési terület, ahova Central Park néven egy új városközpontot terveznek felhúzni. A csoport folyamatosan építette le a külföldi érdekeltségeit, eladtak egy zágrábi és egy aradi plázát, ennek ellenére 2019 októberében az amerikai TPG-t kivásárolva 100 százalékos tulajdonosok lettek egy tatárföldi bevásárlóközpontban.

A hibák mindig megbocsáthatók, ha van elég bátorságod, hogy beismerd őket.