Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Kilenc és félmillió év – ennyit használta az emberiség a Whatsappot globálisan 3 hónap alatt

Szinte felfoghatatlan számot közölt az appok népszerűségét vizsgáló Apptopia. A Facebook már a közelében sincs a Whatsappon töltött időnek.

Az Apptopia mérése szerint az elmúlt negyedévben világszerte a felhasználók összesen 85 milliárd órát használták az alkalmazást. Ez 3,5 milliárd nap, vagy években számolva 9 és fél millió év. Az összehasonlítás kedvéért: a dinoszauroszokat hatvanöt millió évvel ezelőtt meszelte ki a bolygóról egy fene nagy meteor, kilenc millió évvel ezelőtt pedig még a miocén korszakát élte a Föld, ebben a periódusban keletkeztek a Kárpátok és Magyarország több jellegzetes tájegysége is, csakhogy még bőven tenger fedte ekkor őket. Ja, és senki sem lett volna, aki a Whatsappot nyomogassa két vadászat között, a Homo sapiens 9,3 millió évvel később jelent csak meg.

Ehhez képest a Facebook a maga 30 milliárd órájával kiscserkésznek tűnik. Persze nem kell a könnyeket morzsolnia Zuckerbergéknek,  két évvel ezelőtt jó érzékkel és egy halom dollárral megvette a riválisát.

De nézzük, hogy melyek a legnépszerűbb appok!

  1. WhatsApp
  2. WeChat
  3. Facebook
  4. Messenger
  5. Pandora
  6. YouTube
  7. Instagram
  8. Twitter
  9. Google Maps
  10. Spotify

A listán nincs rajta a mi régiónk egyik legnagyobb játékosa, a Viber. Nemrég a vállalat CEO-jával beszélgettünk az immár egymilliárdos júzerbázissal rendelkező csevegőappról, és arról, hogy mit csinál másként, ami miatt még mindig nem tud nyereségesen működni.

Viber CEO:Nem az a feladatom, hogy minél több felhasználónk legyen

 

Oszd meg!