Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Elkészült az ötemeletes Karikó-falfestmény

Hétfő délután készült el „A jövőt a magyarok írják” szlogennel – a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében meghatározó szerepet játszó – Karikó Katalin előtt tisztelgő falfestmény, derül ki a Brain Bar közleményéből.

Már az első ecsetvonásoktól is fel lehetett ismerni, kiről készül a Krisztina körút 30. alatt található, mától teljes pompájában megcsodálható műalkotás. A 220 négyzetméteres festményt a Brain Bar jövőfesztivál felkérésére készítette a Színes Város csoport.

A falfestmény 11 nap leforgása alatt, 197 liter festék felhasználásával készült el.

Közel két hétig dolgoztak a Karikó-festményen. Az idén szeptember 9-10. között megrendezett Brain Bar jövőfesztivál szervezői tisztelegnek a tudós előtt, aki kulcsszerepet játszott a Pfizer és a Moderna-vakcinák alapjául szolgáló mRNS-technológia kifejlesztésében. akinek Fotó: Brain Bar

„Közterületen dolgozni azért is izgalmas, mert sokan azonnal elmondják a véleményüket a készülő munkákról. Itt külön meglepő volt, hogy ahogy töltöttük ki színekkel a rajzot, és kezdett összeállni a kép, szinte mindenki tudta, kiről szól.” – mondta el Flór Péter, a készítők vezetője.

Karikónak is kellemes meglepetés volt

A Nobel-esélyes biokémikus is örült a festménynek – Twitter-csatornáján reagált a hírre, ahol nagy meglepetésként véleményezte a műalkotást.

„Meglepetés volt, nagy meglepetés” – írta Karikó Katalin Twitterén.

A falfestmény a Brain Bar szervezőinek a felkérésére készült, a jövőfesztivál idei kiadását szeptember 9-10. között tartják a Millenárison. A fesztiválon izraeli exkatona, blockchain szakértő és adattudós cirkuszi artista tart majd előadásokat. 

Borítókép: Brain Bar

 

Oszd meg!