Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

5 éves lett és és új egységgel bővült a Kaptár – hamarosan tovább terjeszkednek

Öt éve, 2012 nyarán nyitotta meg kapuit a Kaptár, egyike volt a város első coworking munkahelyeinek. Véletlen egybeesés, de az évfordulóra elfoglalták a Révay köz másik felét is.

A Bajcsy-Zsilinszky úttól néhány méterre, hatalmas üvegablakok mögött működik Budapest második coworking irodája, amelyet tavaly az amerikai Forbes is a világ legjobb közösségi munkahelyei közé választott. (A szavazásban több, mint 3000 coworker vett részt a világ minden tájáról, nézőpont kérdése, hogy ez a szám magas vagy alacsony, de tény, hogy az összeállításban Balitól Berlinig, Fokvárostól Torontóig minden kontinens képviseltette magát.) A földszinten kezdték, később belakták az emeletet is, az ötödik évfordulóra pedig elfoglalták a kis köz másik felét is.

kaptar_hirlevelkep_happening

Az irodával szemben található üzlethelyiség tulajdonosai Budára tették át székhelyüket, ekkor keresték meg őket a bérleti konstrukcióval, amelyre igent mondtak. Az új, 140 négyzetméteres helyiség  üzemeltetését a meglévő személyzet el tudja látni, így sem ez, sem az átalakítás nem jelentett jelentős pluszköltséget.

„Relatívan alacsony rezsivel tudtunk így tovább bővülni”

– mondja a terjeszkedésről Levendel Áron, a közösségi tér társalapító-vezetője.

coworking2

Az ügyfelek egy jól használható rendezvénytérhez és két, közepes méretű tárgyalóhoz jutottak, amelyek közül az egyiket egy multinacionális cég kötött le, egyelőre kísérleti jelleggel. A dedikált tárgyaló ideális megoldás a biztosításokkal foglalkozó vállalat üzletkötőinek, akik ezentúl itt szervezhetik ügyféltalálkozóikat a finoman szólva is kevésbé profi, gyorséttermes megoldások helyett. A Kaptár további bővülést tervez, a helyszín egyelőre még nem nyilvános.

Oszd meg!