Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Isten ültessen sokáig! – Összefogott a 10 millió Fa és a térség legnagyobb kertészete, de rád is szükségük van

Minden faültetésre szánt 1000 forint után 500 forint adományt ajánl föl az Oázis Kertészet az egyik legnagyobb hazai faültető mozgalom, a 10 millió Fa számára. Sietni viszont nem árt, az akció június végéig tart.

Aki ma jót akar tenni, fát ültet. És aki fát akar ültetni, de nincs egy telke, vagy nem tud önkénteskedni, segíthet más módon is, például támogatja a faültető mozgalmakat.

Az egyik legnagyobb hazai kertészet most, a 10 millió Fa első születésnapja alkalmából csatlakozott az Isten Ültessen Sokáig nevű kezdeményezéshez, és minden felajánlott 1000 forint után 500 forintot hozzátesz ehhez a célhoz a saját forrásaiból, így minden 1000 forint adomány 1500 forintot ér. A támogatást egyszerűen, a kertészet webshopján keresztül, bankkártyás fizetéssel tehetjük meg.

Az 1992-ben alapított, magyar tulajdonban álló Oázis Kertészeti Kft., illetve a hozzájuk csatlakozott magyar vállalkozások együtt alkotják az Oázis Csoportot, amely mára a közép-kelet európai térség legnagyobb dísznövény kereskedelmi cégcsoportja lett. A dísznövények mellett elsősorban vetőmagokkal, műtrágyával, hobbiállat-eledel kiskereskedelemmel foglalkoznak.

„A tavalyi konszolidált árbevétel – benne a nyolc saját és a 15 franchise-üzlet forgalma – hatmilliárd forint volt, talán ennyi meglesz idén is, még az újonnan nyitó üzletek (egy pécsi, egy dunakeszi és egy budapesti) nélkül is. Növekedést nem mernék jósolni, mert előbb-utóbb a gazdasági visszaesés meglátszik a pénztárcákon is” – mondja Boross Dávid, az Oázis Kertészeti Kft. ügyvezetője. A budakeszi központú cég egyébként máig családi vállalkozás keretein belül működik.

Az alig egy éve létrejött 10 millió Fa mozgalom tagjai eddig 36 320 fát és 3471 cserjét ültettek el az országban. A mozgalomnak már több tízezer önkéntest sikerült mozgósítania, az év elején pedig bekerültek az év legeredetibb, legjobb kreatívprojektjeit összegző Highlights of Hungary jelöltjei közé. A mozgalomról itt írtunk hosszabban.

Borítókép: Johann Siemens / Unsplash
Oszd meg!

"Ha van valami, ami biztosan nem működik, az az, ha egy befektetőnek írsz a LinkedInen."