Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Forrás: Green Fox Academy

Ingyenes programozóképzést indít a Green Fox

Március 30-tól indulnak az első kurzusok azoknak, akik elvesztették a munkájukat, vagy az otthoni munkavégzés mellett van pár órájuk önképzésre.

#Stayathome Coding Camp néven ingyenes kurzust indít a Green Fox azoknak, akik tanulással töltenék a koronavírus miatt felszabadult idejüket, és szívesen elkészítenék első saját webalkalmazásukat – írja közleményében a cég.

A programozóiskola március 30-án indítja el ingyenes online képzését, amit hetente újabb csoport követ április végéig. A kurzus háromhetes lesz, az órák minden hétköznap délután 3 és 7 óra között zajlanak majd. „Szeretnénk a lehető legszemélyesebb légkört megteremteni, amit az online tér enged, hiszen a képzéseinknek a mentorokkal és csapattagokkal kialakult erős kapcsolat az egyik erőssége. Ezért egy webináriumtól eltérően a videós tananyagok mellett a mentoraink is együtt dolgoznak majd a résztvevőkkel” – hangsúlyozta Gyulavári Ádám, a Green Fox online képzést vezető mentora.

Az iskola minél szélesebb kör számára szeretné elérhetővé tenni a lehetőséget, ezért a jelentkezőknek mindössze egy egyszerű űrlapot kell kitölteniük a Green Fox Academy weboldalán. A csatlakozáshoz egy laptopra, stabil internetkapcsolatra, a tananyag feldolgozásához pedig középfokú angol nyelvtudásra van szükség.

A háromhetes képzésre azokat is várják, akik már régóta bele akarnak kóstolni a tech világába, vagy akár egy ideje karrierváltáson is gondolkodnak, de előbb kipróbálnák magukat, mennyire való nekik egy bootcampképzés. Mint írják, folyamatosan keresik a lehetőséget, hogyan tudják a szakértelmüket az emberek segítségére fordítani a járvány ideje alatt, többek között ezért döntöttek úgy, hogy ingyenes online képzést ajánlanak azoknak, akik nem tudják folytatni a munkájukat, vagy az otthoni munkavégzés mellett belefér a hétköznapjukba pár óra tanulás.

Az egészségügyi vészhelyzet kihirdetését követően a cég már átállt teljesen az online oktatásra, egy-két apróbb nehézségtől eltekintve a nyolc budapesti és prágai csoport képzése zavartalanul folytatódik digitális platformon.

Oszd meg!