Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Történetének legmagasabb lakóépületét húzta fel Varsóban a milliárdos magyar cége

A magyar Futureal csoporthoz tartozó Cordia eddigi legmagasabb lakóházát építette fel Varsóban: az épület a lengyel főváros Praga Poludnie nevű kerületében található, 17 szintes és 164 lakás van benne.

A Cordia Forbes.hu-nak is eljuttatott közleménye szerint az 54,5 méter magas épület a vállalat történetének eddigi legmagasabb lakóháza.

Nem ez viszont az első varsói projektjük: lengyelországi kínálatukban jelenleg számos, prémium kategóriás épület szerepel,

például a balti-tengeri Sopotban, illetve Gdańskban vagy Krakkóban. „A Horyzont Praga volt azonban az első és határozottan sikeres kísérletünk arra, hogy belépjünk ebbe a piaci szegmensbe” – mondta Földi Tibor, a Cordia International igazgatóságának elnöke.

164 lakás van az épületben. Fotó: Piotr Krajewski – Fotografia Architektury

Az épületkomplexum egy 17 szintes és egy 5 szintes tömbből áll, a földszinten szolgáltatóegységek vannak, és van egy kétszintes – elektromosautó-töltőkkel is felszerelt – mélygarázs is. A közelben épül majd Varsó harmadik metróvonalának egyik megállója is.

A magyar mellett a lengyelországi piac is egyre fontosabb szerepet játszik a Cordia üzleti tevékenységében. Lengyelországban jelenleg közel 900 lakás kivitelezése zajlik, további 3500 otthon építését tervezik, idén még 500 lakást adnak át.

„Évente mintegy 750-900 lakás eladásával tervezünk Lengyelországban, de a további telekvásárlási terveinket is figyelembe véve a későbbiekben elérhetőnek tartjuk az évi több mint ezer otthon értékesítését is”

– fogalmazott Földi Tibor.

A Cordia-tulaj Futureal-csoport alapítói Futó Péter és Futó Gábor, akik szerepelnek a Forbes milliárdoslistán is. A Futureal fejlesztette több mint százmilliárd forintból Budapest első okosplázáját, az Etele Plázát, amely nemrég nyitott meg. 

Az iroda nem vész el, csak átalakul – kik töltik meg a tucatszámra épülő irodaházakat?

Borítókép forrása: Cordia

Oszd meg!