F1! Zsír!

Ritkábban csöng a telefonom, mint azt sokan gondolják, de ha hívnak, eléggé kiszámítható, hogy ki mit akar tőlem. A legtöbben be szeretnének kerülni az újságba, néhányan kimondva-kimondatlanul rögtön fel a címlapra. Ritka, de […]

Bővebben

kép: Siemens / evosoft

Így néz majd ki a budai Duna-part új irodaháza

Letették az evosoft Hungary Kft. új szoftverházának alapkövét a Duna-parton, írta közleményében a cég.

A Siemens-csoporthoz tartozó cég hatszintes épülete 2021 elején nyílik meg a Magyar Tudósok körút 11. alatt. A 22 ezer négyzetméterből 19 500 négyzetméteren dolgoznak majd az evosoft fejlesztői, akik jelenleg több mint 1600-an vannak.

Az evosoft lesz az irodaház százszázalékos bérlője, a maradék helyen raktár és négyszintes mélygarázs is lesz, összesen 512 parkolóhellyel. Az épület saját menzát kap 720 négyzetméteren.

kép: Siemens / evosoft

Az épület látványterve – kép: Siemens / evosoft

Az épületet a WING Zrt. fejlesztette, tervezéséért a cég leányvállalataként működő Aspectus Architect felelős, Szerdahelyi László vezetésével. A közleményben a tetőkön és teraszokon található zöldterületet és „a letisztult üvegfelületet izgalmassá tevő homlokzati áttörést” emelik ki.

Mint írják: „Az impozáns és elegáns lobbytérből közelíthetők meg a földszinti szolgáltatók és a zöld belsőudvarok, melyeknek köszönhetően az irodatereket és a közös területeket minden szinten átszövi a fény.”

Az irodaház alapkőletételénél ott volt Szigeti Ádám innovációért felelős helyettes államtitkár, Roland Busch globális Siemens AG technológiai és operációs vezető, valamint Noah Steinberg, a WING Zrt. elnök-vezérigazgatója is.

Kép: Siemens / evosoft

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő