Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Bryan Angelo // Unsplash

Húsz perc után kapott segítséget a munkás, aki szívrohamtól esett össze az Amazon egyik raktárában

Idén szeptemberben egy 48 éves munkás szívrohamot kapott az Amazon egyik nagy raktárában. A testvére szerint a cég HR-ese azt közölte vele, hogy húsz percig feküdt eszméletlenül, amíg valaki  végre megpróbált segíteni neki. 

A férfi a kórházba szállítást követően meghalt – írja a Guardian. Ez az eset csak egy újabb fekete pont az amúgy is egyre terebélyesedő füzetben, amit az amerikai Nemzeti Munkaügyi és Munkaegészségügyi Tanács vezet, és nem segíti a helyzetet az sem, hogy a munkatársak szerint ha valaki a csomagolósoron valamit rossszul csinál, két percen belül már a fülét rágják a menedzserek, hiszen minden be van kamerázva.

A tanács tényleg kiadott egy Piszkos tizenkettő névre keresztelt összeállítást a 12 legrosszabb munkakörülményeket biztosító munkahelyről, az Amazonnál 2013 óta 13-an haltak meg, volt olyan, hogy 7 hónap alatt hat munkás hunyt el műszak közben. A listán egyébként még helyett kapott az amerikai McDonald’s is, de megemlítenek egy szociális munkást, aki a feletteséhez fordult, amiért szerinte nem biztonságos a munkavégzés, majd ezután nemsokkal az egyik ügyfele meg is késelte. Egy mezőgazdasági vállalatnál egy munkás hőgutát kapott egy paradicsomföldön, míg egy másikat egy gyárban halálra zúzott egy gép. 

Az Amazon hivatalosan tagadja, hogy ilyen hosszú idő után jutott csak segítséghez az alkalmazott, de közben már folyamatban van egy bírósági ügyük hasonló körülmények miatt, januárban egy 57-éves munkás kapott szívrohamot, és a vád szerint az Amazon menedzserei késleltették a segítségnyújtást. 

 


A hibák mindig megbocsáthatók, ha van elég bátorságod, hogy beismerd őket.