Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Hosszú Katinka : Nekem az a legfontosabb, hogy mentálisan jól legyek

Második éve forog a Katinka című életrajzi dokumentumfilm, amely a tokiói olimpiáig követi nyomon a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka sport- és magánéletét. Az alkotók, Pálinkás Norbert rendező vezetésével elkészítették a dokumentumfilm második teaserét, ami már elérhető a film weboldalán.

A friss reklámfilm közleményében Hosszú Katinka ezt írja:
„Telitalálat ez a beharangozó, nekem nagyon tetszik. Tükrözi a filmet, azt az attitűdöt, ahogy a stáb dolgozik: mindent felvesznek, ami velem történik, a jót is, a rosszat is. Itt nem lehet színészkedni, a kamera mindenhová követ, mindenhol ott van, mindent felvesz, nem lehet becsapni. Szóval nincs más választásom: jól kell lennem és akkor tetszik a film, amit magamról látok.

Ez most végre összejött: számomra a leglényegesebb, hogy újra tudok versenyezni, kifejezetten vidám vagyok és optimista.

A versenyzés pszichológiai hadviselés is, nekem az a legfontosabb, hogy mentálisan jól legyek.

Úgy érzem, hogy lassan, de biztosan minden a helyére kerül, Mátéval az élen sokan segítenek, szépen haladok a cél felé.”

A Katinka című hivatalos életrajzi dokumentumfilmet a Nemzeti Filmintézet majdnam 560 millió forinttal támogatta – kilenc év alatt a pályázó dokumentumfilmesek összesen nem kaptak annyi támogatást, mint a Katinka egymaga.
 
A Szupermodern Stúdió gyártásában készülő portréfilm a tervek szerint, a tokiói olimpia után, 2021. karácsonya körül kerül a magyar mozikba. 

Katinka, Milák, Gulácsi – a legértékesebb magyar sportolók listája 2020-ban

Oszd meg!