Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Örök home-office járhat 40 ezer PwC-dolgozónak – azért van egy kis hátulütője a dolognak

Sajnos csak az USA-ban, és a kedvezmény fizetéscsökkentéssel jár együtt. Az üzleti tanácsadó cég csütörtökön a Reutersnek azt nyilatkozta, hogy a jövőben 40 ezer amerikai ügyfélszolgálati alkalmazottjuk kapja meg a lehetőséget, hogy virtuálisan dolgozhasson, ahonnan csak szeretne. A vállalat ezzel az egyik legnagyobb munkáltató lesz a távmunka felkarolásában.

A PwC hozzáállása jelentősen eltér a szektor gyakran merev szokásaitól, ami arról a sztereotípiáról híres, hogy a munkatársak sokszor késő éjszakáig az irodában robotolnak. Más nagy számviteli cégek, így a Deloitte és a KPMG szintén nagyobb mozgásteret biztosít a dolgozóknak arra vonatkozóan, hogy távolról dolgozhassanak. Az egész átállás egyébként a covid és a karantén korszakával kezdődött.

Átalakuló világ, átalakuló munkavégzés

A PwC helyettes vezetője, Yolanda Seals-Coffield szerint az iparágban cégük tette elsőként lehetővé, hogy az ügyfélszolgálati alkalmazottak teljes munkaidőben virtuálisan dolgozhassanak. A vállalat más területen dolgozó munkatársai, akik nincsenek napi kapcsolatban az ügyfelekkel (így a HR-en, vagy a jogi osztályon dolgozók) már korábban megkapták a lehetőséget arra, hogy teljes munkaidőben ott dolgozzanak, ahol szeretnének.

Azok a kollégák, akik úgy döntenek, hogy a továbbiakban virtuálisan dolgoznak majd, azért nem ússzák meg teljesen a bemenetelt.

Nekik havonta maximum három napot kell az irodában tölteniük, mikor csapatmegbeszélések, ügyféllátogatások, vagy tanfolyamok vannak.

A járvány alatt rengeteget tanultunk a virtuális munkavégzésről, így ez a lépés részünkről természetesnek tűnt” – mondta Seals-Coffield a Reutersnak.

Így kerüld el a kiégést a távmunka korában

Nem mind arany, ami fénylik

A helyszín azonban befolyásolja az alkalmazottak fizetését.

Azok, akik a teljes virtuális munkavégzésre állnak át egy alacsonyabb költségű helyről, fizetéscsökkentésre számíthatnak.

Hasonló gyakorlat van az Alphabetnél is (a Google anyavállalata), ahol a munkavállalók fizetése a tartózkodási helyüktől függ, és az állandóan otthonról dolgozók potenciálisan kevesebbet keresnek.

Otthonról dolgoznál? Oké, de akkor kevesebb pénzt kapsz

A legtöbb amerikai szellemi munkát végző a 2020 márciusában berobbant járvány óta otthonról dolgozik. Vezérigazgatók sokasága küzd azzal, hogy visszacsábítsák az alkalmazottakat olyan kockázatokat mérlegelve, mint a vírus, vagy a vakcinákat elutasító munkavállalók.

A PwC ezen a héten a dolgozókhoz intézett emlékeztetőjében elmondta, hogy új stratégiát kínálnak a tehetségek vonzására és megtartására, valamint arra, hogy a cég minél változatosabb legyen.

Azok a munkavállalók, akik rendszeresen az irodában szeretnének tartózkodni, csak ideiglenesen igényelhetik a otthoni munkavégzés lehetőségét.

A cégnél remélik, hogy képesek lesznek a hibrid csapatok irányítására. Kutatásuk szerint az átállás lehetőségét a virtuális munkavégzésre a jogosultak 30-35 százaléka fogja elfogadni. A PwC-nek összesen 55 ezer amerikai alkalmazottja van, ami azt jelenti, hogy az új engedménnyel a többség otthonról dolgozhat, ha akar.

A cég a meglévő irodáit most új módon fogja használni, de erről részleteket nem árultak el.

Itthon biztosan nem hozza el a távmunka forradalmát a járvány

Fotó: Kristin Wilson / Unsplash

Oszd meg!