Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Hivatalos: Szoboszlai a legértékesebb magyar labdarúgó

A Lipcse bejelentette a magyar sztár érkezését.

A Transfermarkt által 25 millió euróra taksált (kivásárlási ára is ennyi volt) középpályás végül 20 millió euróért igazolt a Red Bull futball franchise salzburgi csapatából a német olvonalban dobogós helyekért küzdő RB Leipzighez.

A 17-es mezszámot kapta a csapat újabb magyarja, a honosított Willi Orban és a kapus Gulácsi Péter után a harmadik magyar válogatott játékos lesz a lipcsei csapatban. Összességében a 18. játékos, aki Salzburgból Lipcsébe igazol.

Szoboszlai 2025-ig írt alá. Noha a becsült értéke alatt kapott a Salzburg, nem csinált rossz üzletet, ha a Lipcse továbbértékesíti Szoboszlait, abból 20 százalék majd az osztrákokat illeti.

Eddig Dzsudzsák Balázs volt az, akiért a legtöbbet fizette magyar játékosként egy klub, az Anzsi Mahacskala csapatából 19 millió euróért igazolt a Dinamo Moszkvához (ehhez érdemes hozzátenni, hogy a járvány hat a mostani átigazolási összegekre is, a klubok bevétele is megcsappant).

Szoboszlai a Dortmund ellen mutatkozhat be a német Bundesligában.

Oszd meg!