Fotó: Orbital Strangers
Üzlet

Telekmutyi körvonalazódik Hernádi Zsolt Mol-vezér körül

Forbes
2021. augusztus 17. 3 perc olvasás

Jelentős nyereséget könyvelhet el Hernádi Zsolt* egyik családtagja egy esztergomi telekügyletnek köszönhetően. Az értékesítést a Mol-vezér unokaöccse, az esztergomi polgármester tette lehetővé.

Esztergomi, dunai panorámás telkeket értékesíthet Hernádi Zsolt Mol-vezér rokona, Bacsa György érdekeltsége a 24.hu információi szerint. A húsz telekre felszabdalt, bő kéthektáros egykori Gyopár kempinget Hernádi Ádámesztergomi fideszes polgármester, Hernádi Zsolt unokaöccsének előterjesztésére minősítették belterületté, ezzel pedig jelentősen megnőtt az értéke.

A 24.hu szerint a külterületi kempinget 2016-ban vásárolta meg a Fővárosi Önkormányzattól a Bacsa György érdekeltségébe tartozó BSP Ingatlanberuházó Kft. A cégben Sasvári Viktor, a Fidesz akkori helyi önkormányzati képviselője is tulajdonos volt, összeférhetetlenség mégsem merült fel.

Az ügyvezető szerint nem Hernádi az aláíró, hanem az unokaöccse, „de ez teljesen mindegy”. Fotó: Orbital Strangers.

A vételár nettó 71 millió forint volt. 2020 januárjában vonta belterületbe az önkormányzat a területet Hernádi Ádám javaslatára, egy hónappal azelőtt, hogy hogy hatályba lépett az a törvénymódosítás, amelynek alapján a belterületbe vont ingatlanok után 90 százalékos büntetőilletéket kell fizetniük a tulajdonosoknak. Így ezt a kiadást megúszta a Bacsa érdekeltsége.

A Panoráma lakópark névre keresztelt építési terület 900 és 1700 négyzetméter közötti telkeit egy helyi ingatlaniroda árulja 40 százalékos beépíthetőséget ígérve. A társaságot érdeklődő vásárlóként kereste meg a 24.hu.

Az ügyvezető telefonon azt mondta, hogy 25-28 millió forintról indulnak a telekárak, de van olyan telek is, amelynek az ára körülbelül 60 millió forint. Mint mondta, eddig hét telket értékesítettek, ezek 32-37 millió forint között keltek el.

A lap érdeklődött a tulajdonosról is, mire azt mondta, hogy az ország egyik leggazdagabb emberének érdekeltségében vannak a telkek,

aki az ötven leggazdagabb magyar listáján is fent van, „úgyhogy nem lehet semmi probléma.”

Elárulta azt is, hogy Hernádi Zsoltról van szó, azonban megjegyezte, „nem ő az aláíró, hanem az unokaöccse, de ez teljesen mindegy”.

Hernádi Zsolt a Forbes-listán 28,7 milliárd forintos vagyonnal a 48. leggazdagabb magyar üzletember.


Helyreigazítás

* A cikk eredeti verziójában tévesen azt írtuk, hogy Hernádi maga is nyereséget könyvelhetett el az ügyleten, a valóság ezzel szemben az, hogy az érintett társaságban sem tulajdonosként, sem vezető tisztségviselőként nincs jelen a Mol-vezér. Az eredeti cikket utólag korrigáltuk, külön közzé téve egy helyreigazítást.

A hibáért az érintettek és az olvasók elnézést kérjük.


Borítókép: Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója. Fotó: Forbes archív / Orbital Strangers