Üzlet

Hamarosan bejelentik az új résztulajdonost, nevet is válthat a Telenor

Forbes
2019. szeptember 20. 2 perc olvasás

Rövidesen új tulajdonos szállhat be a jelenlegi kizárólagos tulaj, a cseh PPF befektetői csoport mellé a Telenor Magyarországnál – írja saját információira hivatkozva a HWSW. A cég nevet válthat.

Alig egy hónapja, augusztus közepén írtuk meg, hogy kereskedelmi tévéket vehet meg a régió leggazdagabbja, acseh Petr Kellner. A PPF újabb bevásárlása az év üzleti dobása lehet: 45 millió nézőt elérő 30 tévécsatornát vehetnek meg a régiós Telenor felvásárlása után. 

A telekommunikációs cég körül újabb hírek láttak napvilágot, információk szerint akár napokon, de legkésőbb pár héten belül hivatalosan is bejelenthetik, hogy a magyar állam 25 százalékos tulajdonrészt szerez a Telenor Magyarországban. A cég tavaly júliusban került a Telenor norvég anyacégétől jelenlegi tulajdonosához, a cseh PPF befektetői csoporthoz, mely az egynegyed tulajdonrészt

nem közvetlenül az államnak, hanem az állami kézben lévő Antenna Hungáriának adná, illetve adta el.

Az erről szóló, felek közti tárgyalások a portál meg nem nevezett forrásai szerint érdemben már lezárultak, így a tulajdonszerzés még az idei utolsó negyedévben megtörténhet. Mivel az új tulajdonos kisebbségi részesedést szerez a részvénytársaságban, ezért a korábbi aggályok dacára biztosítottnak látszik, hogy a cég továbbra is piaci alapokon működik majd, az állam pedig szimplán pénzügyi befektetésként kezeli az ügyletet.

Az új tulajdonos megjelenése után változhat a cég eddig ismert arculata és márkaneve is. Bár erre a norvég és a cseh fél közti tavalyi megállapodás értelmében elméletileg még évekig nem kerül sor, de elképzelhető, hogy az új tulajdonszerzéssel párhuzamosan ez mégis most történik meg.

 

Kereskedelmi tévéket vehet a magyar Telenor tulajdonosa, a régió leggazdagabbja