Generációkon átívelő üzletek – amit elvett a XX. század, visszaadják az utódok

Sok olyan történet került a februári lapba, ami részben arról szól, hogy a XX. század viharai és a szocializmus hogyan akasztotta meg virágzó családi cégek és ágazati integrációk létrejöttét – a történelem miatt elvesztegetett évtizedek lemaradását az utódok igyekeznek pótolni. Mindenki más stratégiával.

Bővebben

Halálos balesetet okozott az Uber önvezető autója

A Guardian adott róla hírt, hogy az Uber egyik önvezető autója elgázolt egy nőt Arizonában, a balesetben a nő elhunyt. Az újság azt írja, ez lehet az első olyan dokumentált baleset, melyben egy ember életét vesztette egy önvezető autó okozta balesetben.

Rendőrségi források szerint a baleset idején az autó önvezető üzemmódban volt, a kocsiban egy oparátor is ült közben, de nem tudta megakadályozni a gázolást. A nőt kórházba szállították, de nem tudták megmenteni.

Az Uber már ki is adott egy rövid közleményt, melyben biztosította együttérzéséről a családot, és kijelentette, hogy mindenben együttműködik a hatóságokkal az eset kivizsgálásában. Már most borítékolható, egy egész iparágat befolyásolhat, mire jutnak majd, ki volt a felelős. A teszteket egyelőre leállították.

Korábban írtunk róla, a biztosítási iparágnak is komoly probléma, hogyan állapítják majd meg a felelősség kérdését, ha az önvezető autók okoznak balesetet.

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő