Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

forrás: Hasbro Gaming

Meghalt a Hasbro vezérigazgatója két nappal azután, hogy egészségügyi okból távozott a játékgyártó éléről

Brian Goldner halálhírét a világ egyik legnagyobb játékgyártó cége is megerősítette – írja az amerikai Forbes.

A korábbi vezérigazgató két napja jelentette be, hogy visszavonul a munkától, mert szeretne gyógyulására koncentrálni. Tavaly derült ki, hogy Goldnert rákkal küzd, először 2014-ben kezelték a betegséggel.

A Hasbro szárnyalt az irányítása alatt

Goldner 2000-ben csatlakozott a játékbirodalomhoz, 2008-ban vezérigazgatóvá, 2015-ben pedig az igazgatóság elnökévé nevezték ki.

Vezetése alatt a vállalat éves árbevétele 2008 és 2020 között 36 százalékkal nőtt: 4,02 milliárd dollárról 5,47 milliárd dollárra.

Működési eredményük háromszorosára, 976 millió dollárra nőtt, valamint kijöttek olyan új termékcsaládokkal, mint a kreatív gyerekeknek szánt Play-Doh Compounds, vagy a NERF Ultra kilövők. Az ő vezetése alatt indult el a Hasbro Pulse is, ami rajongói rendezvényeket és különböző márkák által kínált exkluzív játékokat jelentett.

A játékipar gyászol

A Hasbro nem nevezte meg Goldner halálának pontos okát, de szeretett vezetőjükként hivatkoztak rá. Rich Stoddart, akit vasárnap neveztek ki ideiglenes vezérigazgatónak, nyilatkozatában elmondta, hogy Goldner a cég szíve és lelke volt, aki a Hasbro közösség kedvence volt.

Más játékgyártók vezetői is kifejezték részvétüket és a közösségi médiában emlékeztek meg Goldnerről.

A Funko Pop vezérigazgatója, Brian Mariotti szerint Goldner irányításával és innovációival szinte életre keltette a játékokat, míg az IDW Publishing kreatív igazgatója, Chris Ryall közvetlen fickónak nevezte Goldnert, aki mindig lelkesen vett részt közös projektjeikben.

A kiemelt képen Brian Goldner látható // forrás: Hasbro Gaming Facebook-oldal

Oszd meg!