Fotó: A Google zürichi irodája Fotó: Rebeka Wood
Üzlet

Mobilos bankszámla indítását tervezi a Google

Forbes
2020. augusztus 04. 1 perc olvasás

Kilenc amerikai nagybankkal már meg is állapodott a Google, hogy egy kizárólag a Google Pay felületén keresztül elérhető mobilos bankszámlát indítsanak írja a The Verge.

2021-ben már indulna is a felület, a támogató bankok között ott a Citi és a BBVA is. A bankok szolgáltatnák a betétbiztosítást, számlavezetést és minden pénzügyi backend-szolgáltatást, míg a Google reszortja az interfész, a felhasználói felület és minden frontend-technológia. 

A céljuk, hogy további digitális szokások felvételére ösztönözzék a felhasználóikat, de rögtön nyilvánvalóvá tették, hogy

a számlahasználattal járó óriási adathalmazhoz semmilyen módon nem fognak hozzájutni, ahogy azt a Google Pay jelenlegi használatával sem teszi. 

A techcégek fintech törekvéseibe beleillik a Google újítása. Az Apple 2020 elején indította saját hitelkártyáját, az Apple Cardot, a Facebook pedig saját kriptovalutával, a Librával rukkolt elő. Az Amazon háza tájáról egyelőre csak a hajlandóságról lehet tudni.

Egy-két kisebb független szereplő, mint a Revolut vagy a Monzo meg-megél mellettük, de a techóriások kezében összpontosuló befolyással és adathalmazzal a hagyományos bankok körül egyre fogy a levegő.