Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

A Goldman Sachs arra fogad, hogy Anglia megveri Olaszországot az Eb-döntőben. Csakhogy…

Jó hír az angol focirajongóknak, hogy a neves Goldman Sachs brókerház előrejelzése szerint 58 százalék az esélye, hogy a futball Eb ma esti döntőjében az angol válogatott legyőzi az olaszt.

Ötvenöt év szünet után ez lenne Anglia első győzelme egy nagy nemzetközi bajnokságon, ráadásul hazai pályán, a londoni Wembley Stadionban, írja a cnn.com. Csakhogy nem lesz könnyű meccs.

A Goldman Sachs 2-1-es győzelmet jósol a Three Lions néven elhíresült angol csapat javára. Méghozzá a hosszabbításban.

És akkor a rossz hír: a GS eddig sok futball-előrejelzését elbukta, különösen akkor, amikor az olaszokkal kapcsolatban próbálta megjósolni az eredményt. Eredetileg Belgiumot hozták ki győztesnek, csakhogy az olaszok a negyeddöntőkben megverték a belgákat. A Goldman Spanyolországnál is rosszul tippelt: azt mondta, hogy a spanyolok majd legyőzik az olaszokat az elődöntőben. Nem így történt. Vagyis ilyen előzmények után lehet, hogy az olasz rajongók épphogy örülhetnek a Godlman mostani előrejelzésének, mert talán most sem jön be.

És az is lehet, hogy a Goldman jobban járna, ha maradna a GDP-előrejelzéseknél.

Arra sem számítottak a nagynevű brókerház elemzői, hogy Anglia a döntőbe jut, Portugáliát várták helyette. Azt azonban eltalálták, hogy Anglia nagy pontelőnnyel jut tovább, ha mégis továbbjut.

„Angliának előnyt jelentene, hogy az elődöntőket és a döntőt is hazai pályán, a Wembleyben játsszák majd” – mondták az elemzők még májusban, a bajnokság kezdete előtt.

Borítókép: UEFA Euro 2020 / Facebook

Oszd meg!