Üzlet

Gerendai a Forbesnak: a tavalyi év tíz százalékára esett a forgalmunk, de nem engedjük el a fine dining élményt

Forbes
2020. október 12. 2 perc olvasás

Exkluzív óriáskerék-vacsorát és egy újragondolt házhozszállítási rendszert indít a milliárdos Gerendai Károly étterme, hogy ne kelljen megválni a kollégáiktól, de életben maradjanak a Ráday utcai Costes bezárása és a Costes Downtown csökkentett üzeme után is.

A vírushelyzet nem csak az óriáskerék forgalmát nullázta le, de az éttermek látogatottsága is jelentősen megcsappant. A Forbes kérdésére Gerendai Károly, a Costes éttermek társtulajdonosa elmondta, hogy forgalmuk a tavalyi év 10 százalékára csökkent, a Ráday utcai étterem március óta zárva tart, a Costes Downtownt júliusban csökkentett üzemmel nyitották újra, csak csütörtökön, pénteken és szombaton látogatható. A Costes Downtown ezért

október 17-én az Erzsébet téri óriáskerék kabinjaiban szolgálja fel Miguel Vieira, az első hazai csillagot megszerző séf vacsoráját.

Az elszeparált kabinokban biztonságosan lehet lebonyolítani az akciót maximum négyfős társaságokkal. „Az „óriáskerék-étterem” gondolata már korábban érlelődött bennünk, de eddig a kerék jó kihasználtsága miatt nem tudtuk megvalósítani. A turizmus visszaesése alkalmat ad arra, hogy a Michelin-csillagos kínálatot Budapest fölé emeljük” – mondta Gerendai. Az ételeket az étteremben készítik elő, majd egy, a helyszínre kitelepült konyhában fejezik be. Egyelőre egyszeri alkalomról van szó, amit a szombati akció sikerétől függően tavasszal is folytathatnak.

A másik újításuk egy teljes Costes-élmény otthonra: október 12-étől az étterem szakemberei is kimennek a megrendelő konyhájába, hogy a házigazdával együtt frissen készítsék el és szolgálják fel azt a menüsort, amit az étteremben is szervíroznának.

A felszolgálók mindent hoznak magukkal, a borpárosítástól a poharakig, a tányéroktól az evőeszközökig, így még mosogatni sem kell majd utánuk.

Persze a házhozszállítói személyzet is ügyel az alapvető biztonsági előírásokra. A szolgáltatás ma indult, de Gerendai már múlt héten érdeklődő telefonokat kapott, például a cseh nagykövettől.

A leépítéseket és a bércsökkentéseket sajnos az újításokkal sem sikerült teljesen elkerülniük, de az alapcsapat egyben maradt, amihez a nyári Lupa Beach-i akcióik is hozzájárultak.

Akik ragaszkodnak a megszokott éttermi hangulathoz, azokat a Costes Downtown továbbra is hetente csütörtökön, pénteken és szombaton várja ebédre és vacsorára.