Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]


Bővebben

Több millió forinttal támogatta a magyar topmenedzser az előválasztások lebonyolítását

Gauder Milán, a Mastercard globális kártyaelfogadásért felelős vezetőjé magánszemélyként 7 millió forinttal támogatta az A Hang nevű civil szervezetet, ami az előválasztások lebonyolításában is feladatot vállalt.

Több millió forintos, az országos előválasztások lebonyolításában közreműködő A Hang közösségi finanszírozás kampánjának eddigi legnagyobb adománya érkezett meg hétfőn, számolt be a szervezet a Forbes.hu-nak küldött közleményében.

Gauder Milán, a Mastercard globális kártyaelfogadásért felelős vezetőjé magánszemélyként 7 millió forinttal támogatta az előválasztások lebonyolítását,

amiben 2019 tavasza óta az A Hang is részt vesz.

„A demokrácia akkor működik a legjobban, ha sokan és aktívan vesznek részt benne. Ha hallatjuk aHangunkat és megvitatjuk közös ügyeinket. Az előválasztás és az azt megelőző diskurzus ma azt a szellemi, közéleti pezsgést hozhatja el, ami régen a parlamenti választásokkor volt Magyarországon. Ez az új első forduló. Az ezt körülvevő viták, vélemények ütköztetése megadja a lehetőséget, hogy az emberek újra bekapcsolódhassanak az országos szintű közügyekbe, tájékozódjanak és megalapozott döntést hozzanak jövő tavasszal. Erre érdemes költeni és kiállni mellette” – idézi Gaudert a közlemény. 

Az A Hang civil szervezetet 2018-ban hozta létre Hajdú Gergő azzal a céllal, hogy a polgári kezdeményezések kommunikációjat erősítsék. A felületükön kampányok, petíciók indíthatók. Az előválasztásban az online szavazói felület kialakításáért és az aktivisták beosztáskezelő rendszerének kidologozásáért felelnek. A közleményben kiemelték, hogy mivel az előválasztások zökkenőmentes logisztikai lebonyolítása közérdek, sem pártoktól, sem cégektől nem fogadtak és nem fogadnak el pénzt.

Adománygyűjtő kampányukat fél éve indították el 50 millió forintos célkitűzéssel.

Gauder adományával már 43 millió forintnál tart a gyűjtés, eddigi legnagyobb adományuk 300 ezer forint volt.

Mastercard, Átrium

Gauder Milánt januárban nevezték ki a Mastercard globális kártyaelfogadásért felelős vezetőjének, de 2008 óta a cégnél dolgozik. Kezdetben a cég Magyarországért felelős igazgatója volt, 2010-től aztán kelet-közép-európai regionális vezetővé lépett elő. 2014-től a közel-keleti és afrikai régió regionális igazgatója lett, 2017-től londoni székhellyel irányította a Mastercard tanácsadói és fizetésbiztonsági részlegét Európában. 2019-től pedig ő vezette a Mastercard teljes európai termékfejlesztési és innovációs részlegét.

Nagyrészt az ő nevéhez fűződik az érintéses fizetés elterjesztése Magyarországon és a régióban.

Gauder nem először áll társadalmi kezdeményezések mellé, valamint ő az Átrium Színház egyik alapítója is Lakatos Péter Videoton-vezér mellett. 

Borítókép: Gauder Milán / Orbital Strangers-archív


Oszd meg!