Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

900 milliót kapott NER-közeli tőkealaptól a politikai ambíciókat dédelgető Gattyán cége

Cégbírósági adatok szerint a Rogán Antal-közeli Carion-csoport magántőkealapja, a Columbus részben az állami Eximbank pénzeivel tölt fel kiszemelt piaci szereplőket, így segítette 900 millió forinttal Gattyán György e-aláírási rendszereket fejlesztő cégét, az európai piacra készülő Netlock Kft.-t is – írta meg a Válasz Online.

A lap cikke abból a 78 itthon bejegyzett magántőkealapból vesz sorba 55-öt, amelyet Mészáros Lőrinc-, Tiborcz István-, Matolcsy György- vagy Rogán Antal-közeli cégek kezelnek.

Így említette meg a manapság pártalapítási és a jövő évi választásokkal kapcsolatos ambíciókat megpedzegető milliárdost, Gattyánt is.

A hatodik leggazdagabb magyar a hét elején jelentette be, hogy digitalizációs tudásközpontot alapított, Friderikusz Sándor podcastjában pedig már arról beszélt, hogy akár párttá is szervezné kezdeményezését, bár egyelőre zavaros, mit akar.

Mikor Friderikusz a műsorban felvetette, hogy ha Gattyán most indulna el a választáson, sokan a Fidesz ügynökének tartanák, arra vendége úgy válaszolt:

„Ezzel az erővel bárkinek lehetek az ügynöke, de aki ismer engem, tudja, hogy a regnáló kormánnyal igazából én nem vagyok jó viszonyban.”

Csak az előzetesben elhangzottakat ismerve Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt nem volt ennyire megengedő Gattyánnal. Ő az RTL Klubnak azt mondta, egyértelműen a Fidesz érdekeit szolgálná a milliárdos elindulása a választáson.

Címlapkép: Gattyán György, a Docler Holding tulajdonosa. Fotó: Krasznai Zoltán

Oszd meg!