Fotó: Marcel Wanders és Gabriele Chiave, a Marcel Wanders Studio kreatív igazgatói.
Üzlet

Sztártervezőt kértek fel Garancsiék a Bem téri hoteljükhöz

Forbes
2021. december 08. 2 perc olvasás

A világhírű amszterdami Marcel Wanders stúdió tervezi meg a budapesti Bem téren épülő Kimpton Hotel belső tereit. A 2023-ban nyíló szálloda Garancsi István milliárdos érdekeltségébe tartozik.

A Marcel Wanders Studio dolgozott már a Baccaratnak, a KLM-nek és Louis Vuitton-nak is, most a Garancsi István és Scheer Sándor milliárdosok érdekeltségébe tartozó Bem téri Kimpton hotel enteriőrjét tervezi meg. A nagyrészt lebontott műemlék Radetzky-laktanya helyén várhatóan 2023-re lesz kész az elegáns szálloda, amit a Market Asset Management Zrt. vett meg és indította el a beruházást egy erre létrehozott projektcégen, a MAM Buda Project Kft.-n keresztül.

A projekt generálkivitelezője a Market Építő Zrt. lesz, amiben Garancsi 51, Scheer pedig 49 százalékos tulajdonos.

2020-as gazdaglistánkon Garancsi a huszonharmadik helyen végzett 66,7 milliárd forintos becsült vagyonnal, Scheer legutóbb a 2019-es listán szerepelt negyvenkilencedikként 31,1 milliárd forinttal.

A hotel mellett irodaház is épül, A 127 szobás, 52 parkolóval rendelkező hotel üzemeltetője az Intercontinental Hotels Group lesz, aki a luxusbrandjével a Kimptonnal lesz jelen. A hotelben bár, étterem, rooftop bar és több rendezvényterem is helyet kap majd. A tervek szerint 2024 első felében adják át a nagyközönségnek.

A Marcel Wanders és Gabriele Chiave kreatív igazgatók által vezetett amszterdami tervezőiroda

ügyfelei között megtalálható többek között a Baccarat, a KLM és a Louis Vuitton.

Marcel Wanders néhány munkája a világ legismertebb modern művészeti és formatervezési múzeumaiban is látható, például a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeumban, a párizsi Pompidou Központban vagy az amszterdami Stedelijk Múzeumban.

Borítókép: Marcel Wanders és Gabriele Chiave, a Marcel Wanders Studio kreatív igazgatói