Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Frei Tamás ingyen lakhatással bírná maradásra a kivándorló fiatalokat

A Cafe Frei tulajdonosa a Facebookon jelentette be az új programot a budapesti munkavállalói számára. A koncepció még nem kiforrott, de csak hetek kérdése, hogy induljon.

Egyre nagyobb fejfájást okoz a magyar gazdaságnak, hogy sehogy sem tudják itthon tartani a fiatalokat – nem kivétel ez alól a televíziós műsorkészítőből kávézólánc tulajdonossá, illetve regényíróvá vált Frei Tamás sem.  A vállalkozó a Facebookon jelentette be új ötletét, amitől azt reméli, hogy csökkenteni fogja az alkalmazottak gyors cserélődésének ütemét.

“A Cafe Frei mostantól lakásokat bérel majd Budapesten, megoldunk minden pénzügyi problémát, külön részleget állítunk fel erre, miközben képzést tartunk a saját iskolánkban leendő baristáinknak (nem kérünk pénzt semmiért), mindent elintézünk, lebonyolítunk, még az állásinterjúkat is megejtjük online, például Skypeon. És akit felveszünk, akiben érzünk elég szorgalmat, vállalkozókedvet és kalandvágyat, azoknak minden erönkkel segítjük az útját.”

 

A szöveg szerint Frei az alkalmazottakkal történő beszélgetések alatt jött rá arra, hogy a kivándorlás egyik oka a külföldön egyszerűen és hatékonyan működő lakáshoz jutás lehetősége, ami a fővárosban vagy a vidéki nagyvárosokban már komoly anyagi próbatételt jelentene annak, aki adott esetben pályakezdőként költözik.

A koncepció ugyan még nem teljes, de Frei Tamás a  Forbesnak azt mondta, hogy a következő hetekben már el is indulhat a program, aktívan keresik a bérbe adható lakásokat.

Szaúd-Arábiában nyit kávézót Frei Tamás

Oszd meg!