Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

“Fizess keveset, hogy megrendezem; fizess sokat, ha siker lesz”

Puskás Tamás tizennégy éve vezeti a Centrál Színházat, amit korábban Vidám Színpadnak hívtak, hat éve szeretné megvásárolni. Most sikerült neki. Először a Forbesnak adott interjút a döntés hátteréről. A teljes interjú a júliusi lapban.

„Van rá képességem, hogy megítéljem, mire vágynak az emberek. A rendszerváltás környékén két-három évig úgy alakult, hogy kicsiben autókereskedtem, külföldről hoztam be kocsikat. Kimentem egy összeggel, egy korallszínű Lada árával, vettem egy háromajtós, piros Peugeot 205-öst, és pikkpakk eladtam itthon. Így volt a többivel is. Egyetlen hónap volt, amikor mindenki Renault 25-öst akart az országban – amit épeszű ember nem akar, mert rengeteget fogyaszt, mert egy hajó, és nem lehet vele parkolni –, de én pont akkor hoztam be egyet, amikor ezért őrültek meg az emberek. Egy hónap után mindenki rájött, mekkora hülyeség.

Már fiatal rendező koromban úgy alkudtam a kecskeméti igazgatóval, hogy fizess keveset azért, hogy megrendezem, de fizess sokat azért, ha siker lesz. Ez már akkor is bejött, és azóta is így gondolkozom.”

Puskás Tamás az interjúban beszél arról, mennyiért vette meg a színházat, illetve annak üzemeltető cégét; miért nem sikerült hat évig az adás-vétel, és hogy ezalatt mennyi pénzt halmozott fel a színház kasszájában; és megtudhatjuk azt is, mi kellett a My fair lady kirobbanó sikeréhez.

forbes_cover_anim_04

A teljes interjú a júliusi Forbes-ban olvasható, a címlapon a Tankcsapdával, a poppiac üzleti hátterével, továbbá egy nagy fintech listával és egy majdnem 30 oldalas Balaton-melléklettel.

Oszd meg!