Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Emelték a tétet Orbánék, már 1600 milliárdot fizetnének Ferihegyért

4,44 milliárd euróra, azaz 1600 milliárd forintra emelkedett a magyar kormány árajánlata a Budapest Airport megvételére, írja a 24.hu. Orbánék 15 éves megtérüléssel számolnak.

Egy éve még 3 milliárd euró volt, idén növekedett 4 milliárdra a Budapest Airport megvásárlásáért tett ajánlat. Októberben 4,4 milliárd – közel 1447 milliárd forint – euróról írtunk,

a lap szerint most ezt strófolta fel a kormány, már 1600 milliárd forintos ajánlatot tettek Orbán Viktorék a Ferihegy tulajdonosainak.

Orbán Viktor szerint az ügy már bármelyik pillanatban lezárulhat, az még nem egyértelmű, hogy az összeg mekkora része terhelné a költségvetést, és mit állna a reptér megvásárlásáért létrejött konzorcium másik két tagja, az Indotek és a Mol.

A 24.hu értesülései szerint a magyar ajánlattevők most azzal számolnak, hogy

15 év alatt megtérülhet az üzlet,

amit a 2023-ra covid előtti szintre visszaálló légiforgalom segíthet. Ez azonban szakértők szerint is elég ambíciózus terv, 2019-es bevételekkel számolva fejlesztések nélkül közel 50 év lehet a megtérülés. A repterek azonban hosszú távon jó stratégiai befektetések lehetnek, a kormány pedig nem akarja az üzemeltetők költség-haszon szemléletének kitenni a magyarokat.

Borítókép: Orbán Viktor // Facebook

Oszd meg!