Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Ferencvárosban terjeszkedik tovább a magyar milliárdos ingatlancége

Új budapesti kerületben kezd építkezni a Futó Péter családi érdekeltségébe tartozó Cordia. A Futureal-csoporthoz tartozó vállalat történetében először belép a IX. kerület újlakás-piacára is, több projekt keretében 1300 új lakást építenek Közép-Ferencvárosban.

1300 új lakást építenek Ferencvárosban

A vállalat tervei szerint a Millenniumi Városközpont közelében több, egymáshoz közeli telken, közös tengelyre felfűzve létesülnek majd a lakóépületek, így több ütemben 1000-nél is több lakás épül fel. Az első lakóház közvetlenül a Magyar Tudományos Akadémia új, modern kutatóközpontja, a Humán Tudományok Kutatóháza mellett áll majd, de ugyanabban a tömbben egy A kategóriás, új irodaház is hamarosan megnyitja kaput, közel 1000 dolgozó számára. A telekkel szemben szintén irodaházak kaptak helyet, egy szomszédos tömbben pedig a IX. kerületi rendőrkapitányság található.

A cég a IX. kerület másik részén, a Lenhossék park szomszédságában hamarosan szintén új beruházásba kezd. A Balázs Béla utcában, több felsőoktatási intézmény szomszédságában megvalósuló lakóépületben 360, könnyen kiadható otthon épül fel.

Lerakták a Millennium Gardens irodaépület alapkövét

Új fejlesztések a Marina-parton és a Corvin Sétányon is

Budapest belső területeinek rehabilitációja legelőször a IX. kerület Nagykörúthoz közeli területein indult meg nem sokkal a rendszerváltás után, egy évtized elteltével a fővárosi lakásépítések jelentős része ebben a kerületben valósult meg, aminek eredményeként rengeteg fiatal család választotta otthonául Közép-Ferencvárost. A terület megújulása utcáról utcára zajlott, amely során jelentős hangsúlyt kaptak a közterület-fejlesztések és az új parkok. A környék a fővároson belüli elhelyezkedése miatt kitűnő befektetési célponttá is vált, hiszen közösségi közlekedési ellátottsága, intézményi hálózata és az egyetemek közelsége a belföldi és külföldi bérlők számára is vonzóvá tette. A terület fejlődésével, a mind több fejlesztés megvalósulásával a lakásárak folyamatosan emelkedtek, mára azonban a IX. kerületben a kínálat a területek szűke miatt korlátossá vált, a fejlesztőknek új irányt kellett találniuk.

A Millennium-negyedet a Duna, a Soroksári úti irodafolyosó, a MüPa, a Nemzeti Színház és számos felsőoktatási intézmény közelsége ideális helyszínné teszi ahhoz, hogy a belváros és a fejlesztési terület ebbe az irányba bővüljön tovább.

A társaság az észak-pesti Duna-part mellett is fontos fejlesztéseket tervez: a magas presztízsű, népszerű helyszínnek számító Marina-parton

három projektben összesen közel 800 lakást hirdetett meg értékesítésre.

A Corvin Sétány 13 éve zajló, nemzetközi díjakat is kiérdemelt városmegújítási projektje szintén mérföldkőhöz érkezett, a sétány mentén található utolsó telken épül fel a Grand Corvin by Cordia 194 lakása.

A Futureal-csoport ezután is aktívan jelen lesz a Corvin-negyedben, hiszen a sétány végén épül meg a Corvin Technology Park irodaház két üteme, a környéken pedig további iroda- és lakóház-fejlesztéseket tervez.

Nyitókép: cordia.hu

Oszd meg!