Kicsoda valójában Soros és mit akar?

Hogy nem ő lett az első és a második címlapunk, még 2013-ban, amikor indultunk, az érthető.  A magyar Forbes mégis induljon magyarországi arcokkal. De a harmadik, már simám lehetett volna, […]

Bővebben

Felvették a hawaii-t a listára, megduplázta a letöltéseit a magyar nyelvtanulós startup

A Drops nevű applikáció lényege, hogy szembemenjen a magolós nyelvtanulással és játékos, vizuális formában oktasson. A cég bejelentette, hogy az alkalmazásnak már a Hawaiiul tanulni vágyók is örülhetnek.

A Drops társalapítója, Farkas Dániel a TechCrunch nevű internetes portálnak elmondta, hogy magyar anyanyelvűként pontosan tudják, hány olyan ritkán beszélt nyelv van a világban, amit szinte a kihalás fenyeget. Farkas felhívta a figyelmet arra, hogy egy nyelvnek mennyire fontos kulturális és szociális szerepe van egy nemzet életében, éppen ezért

fontos, hogy a kevésbé beszélt nyelvekre is ráirányítsák a figyelmet.

Ezt a filozófiát követve, a cég most a hawaii nyelvet is bevette a tanulható nyelvei közé. Az Endangered Language Project felmérése szerint kevesebb, mint 300 anyanyelvű él a világon, a fejlesztéssel pedig a nyelvet beszélők számának növelése a cél.

A Hawaii nyelvoktatós programmal több mint kétezer szót elsajátíthatunk, beleértve az ország szimbólumának számító Humuhumunukunukuapua’a (Ékfoltos Picasso-hal) nevű állat nevét is.

A Drops 2016. augusztus 4-én jelent meg a magyar App Store-ban is. A csapat célja, hogy az alkalmazás használatával megkönnyítsék az új nyelveket tanulóknak a kezdeti lépéseket, különös tekintettel a szótanulásra, mely a legfontosabb alapot jelenti a nyelvtanulásban. Az applikáció direkt vizuális asszociációkkal, folyamatos ismétlésekkel és tesztekkel csábítja arra a fogyasztót, hogy az minden nap használja azt. Az alkalmazás guszta tálalással fokozza a felhasználói élményt, a külcsín mellett pedig az egyujjas használat teszi még vonzóbbá a tanulást.

A legújabb fejlesztés masszív növekedést mutat a letöltések szempontjából, az elmúlt hat hónapban

a felhasználók száma kétmillióról ötmillióra növekedett.

 

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő