Kicsoda valójában Soros és mit akar?

Hogy nem ő lett az első és a második címlapunk, még 2013-ban, amikor indultunk, az érthető.  A magyar Forbes mégis induljon magyarországi arcokkal. De a harmadik, már simám lehetett volna, […]

Bővebben

Fotó: Humphrey Muleba / Unsplash

Ez is szórakoztat minket – és már nagyobb üzlet, mint a mozi és a zene együttvéve

A videojátékok az Egyesült Királyság szórakoztatóiparának több mint felét teszik ki, derült ki az Entertainment Retailers Association jelentéséből.

Az arány úgy jön ki, hogy a brit játékipar becsült értéke 2018-ban 4,85 milliárd dollár volt, ami több, mint az ország zeneiparának és filmiparának összesített 4,62 milliárd dolláros értéke.

Nem ez az egyetlen érdekes adat a brit videojáték-piacot illetően.

A kereskedelmi szervezet jelentése szerint a 2018-as játékeladások 80,1 százaléka digitális volt, azaz nem a boltokban kapható példányok domináltak, hanem a digitális áruházak virtuális portékái. Ebbe a számba mondjuk nem csak maguk a játékszoftverek számítanak bele, hanem a különböző virtuális javak, mikrotranzakciók is.

A legjobb eladásokat egyébként az angoloknál verhetetlennek számító fociszimulátor FIFA 19 produkálta, ebből 2,5 milliót adtak el a szigetországban, 1,8 milliót pedig fizikai formában.

A játékipar persze nemcsak az Egyesült Királyságban, világszerte is virágzik. A Newzoo becslése szerint 2018 év végén 134,9 milliárd dollárt ért a globális videojáték-piac, ennek 47 százalékát pedig a mobiljátékok tették ki.

Korábbi cikkünk a témában 

Jó üzlet a háború, de nem mindegy, milyen fegyverekkel vívjuk

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő