Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Exkluzív Csányi-interjú: Spéder felhívott, beszéltünk

Csányi Sándor Magyarország leggazdagabb embere: a Forbes magazinnak többek között beszélt arról, milyen nagy bejelentés várható az OTP-nél, és hogy mit vár a válogatottról. Spéderre is rákérdeztünk. A teljes interjú a lapban olvasható.
cover_16nov_02Az OTP elnök-vezérigazgatója interjút adott a Forbesnak, Csányi Sándor az első magyar, aki – hosszas egyeztetés után – felkerült az amerikai Forbes világ milliárdosait gyűjtő listájára is. A novemberben megjelenő Forbesnak beszélt a foci mellett arról is, miért vett céget a MET gázóriásban érdekelt Nagy Györgytől, hogyan kezeli, hogy fia bekerült az OTP operatív vezetői közé, és természetesen arra is rákérdeztünk, valóban dühíti-e, ha Bige László bármiben megelőzi. A legfrissebb, szintén a most megjelenő számunkban közölt milliárdos lista első helyezettje majd’ 100 milliárd forinttal előzi a második helyre ugró műtrágya-királyt, a Nitrogénművek tulajdonosát, akivel Csányinak pár éve megromlott a viszonya.

Az OTP első embere beszélt arról is, hogy mit vár a bank orosz és ukrán leányaitól, melyek az elmúlt években nagyon is problémásak voltak.

“Az ukrán cégünk már nyereséges, az orosz piactól a bolgárral versengő erős profitabilitást várok”

A legnagyobb magyar bank további akvizíciókat tervez, akár a következő negyedévben jöhet egy nagy bejelentés. Az OTP digitális fejlesztéseiért és értékesítéséért ezentúl Csányi Péter felel, a névegyezés nem véletlen, a milliárdos bankár fiáról van szó. Csányi azt is elárulta, ahogy bárkinek, úgy fiának is kellett önéletrajzot küldenie, mikor az állásra jelentkezett.

“Mondtam neki, hogy az apád hívását nem muszáj felvenned, lehet olyan elfoglaltságod. De az elnökét fel kell, ezt a hibát még egyszer nem lehet elkövetni.”

Az elmúlt években a sajtó sokat írt arról, hogy Csányinak Bige mellett egy másik milliárdossal is megromlott a viszonya, az FHB-ból a takarékszövetkezeti integrációval és a Postával az OTP ellenpontját felépíteni igyekvő Spéder Zoltánról van szó, aki korábban Csányi mellett dolgozott vezető OTP-sként. A kormányzati hátszéllel építkező Spéder a nyáron kegyvesztett lett, a Forbesnak adott interjúban Csányi beszélt arról, hogy Spéder valóban felhívta őt, miután nehéz helyzetbe került – és arról is nyilatkozott van-e visszaút Spéder számára az OTP-hez.

Részletek a magazinban! (Messze van az újságos? Töltsd le a Forbes Magyarország alkalmazást Androidra vagy iOS-re!)

Oszd meg!