Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Nemzetközi flottacég vette meg a magyar EuroFleetet

A flottaüzemeltetési szolgáltatásokkal is foglalkozó Hitachi Capital Polska (HCPL) megveszi a magyar EuroFleet Zrt.-t, ezzel egyesíti a tehergépjárművek tartósbérleti piacán már jelen lévő Hitachi Capital Mobility Magyarországgal – közölte a cég hétfőn. 

A teljesen magyar tulajdonban lévő, 2008-ban alapított EuroFleet Zrt. Magyarország egyik legnagyobb gépjármű márkakereskedői hálózata, a Hovány cégcsoport tagja. “Büszke vagyok arra, hogy egy ilyen sikeres és értékes nemzetközi szereplő, mint a Hitachi Capital, vásárolja meg az EuroFleet-et, amelynek nagy lehetőségei vannak a Hovány-csoporttal együtt növekedni a jövőben” – mondta Hovány Márton, az EuroFleet többségi részvényese.

2020 végén az Eurofleet flottája mintegy 2200 járműből állt. A vállalkozás a személygépkocsik és a kisteherautók mellett flottakezelési szolgáltatásokat kínál lakóautók, hűtőteherautók, elektromos autók és e-mikromobilitás terén is, például elektromos robogók és kerékpárok számára.

A részvény adásvételi szerződést 2021. február 23-án írták alá, de az majd csak a tranzakció a záráshoz szükséges feltételek teljesülésével és a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) jóváhagyásával válik véglegessé. Az egyesülés az EuroFleet teljes eszköz-, és munkaerőállományát magában foglalja.

Az akvizícióval együttesen belépnek a magyarországi jármű tartósbérleti piac élmezőnyébe. Az egyesített szervezet több mint 50 alkalmazottja, több mint 3000 járművet és 700 ügyfelet fog kiszolgálni, az EuroFleet márka egyelőre megmarad.

A Hitachi Capital Mobility Hungary a HCPL fiókvállalata, amelynek  anyavállalata a japán Hitachi Capital Corporation csoport. Varsó és Budapest mellett a HCPL Csehországban és Szlovákiában is rendelkezik telephelyekkel. Eric van Vliet, a Hitachi Capital Mobility Hungary vezérigazgatója szerint egy ilyen tranzakció levezénylése ezekben a nehéz időkben kihívást jelentett, de

meggyőződésük volt, hogy egy ilyen jól szervezett és magas színvonalú vállalat megszerzése felgyorsítja terjeszkedési terveiket Közép- és Kelet-Európában.

A HCPL 2020 elején szerezte meg a Fraikin közép-kelet-európai üzletágait. A magyarországi fióktelep haszongépjármű-flotta kezelésre szakosodott, így a HCPL olyan partnert keresett Magyarországon, amely kiegészítené haszongépjármű üzletágát, támogatná a helyi fejlődést. 

“Az EuroFleet Zrt. stabil és sikeres háttérrel rendelkező, magas színvonalú ügyfélkörrel, kiemelkedő minőségű szolgáltatásokkal és kiváló szakmai csapattal rendelkező vállalat. Előnyünk a flotta szolgáltatások prémium szintű megközelítése. A vállalat eladása része volt az EuroFleet stratégiai elképzelésének. A Hitachi Capital Mobility volt számunkra az első olyan jelentkező, ahol hasonló szakmai elkötelezettségre, ügyfélorientáltságra és stabil jövedelmezőségre való törekvésre találtunk”– hangsúlyozza Csőre Tamás, az EuroFleet alapítója, részvényese és illetékes vezetője.

Borítókép: Markus Winkler / Unsplash

Oszd meg!