Egyedül a pályán – a legértékesebb magyar sportolók és izgalmas portrék a márciusi Forbesban

Egy számban Harcsa Veronika, Gera Zoltán (Veiszer Alinda szemén keresztül) és Pál Feri atya a Forbesban is szokatlan. Hat hétig nem dolgozni, de fizetést kapni – úgy hangzik, mint egy lottóötös. […]

Bővebben

Elon Musk után női elnöke lesz a Teslának

A Tesla egy hónapja kötött egyezséget az amerikai tőzsdefelügyelettel, melynek értelmében Musknak három évre le kell mondania a cégnél betöltött elnöki posztjáról. A tisztséget Robyn Denholm veszi át, aki 2014 óta tagja a cég igazgatóságának.

Elon Musk még augusztus elején írta ki Twitter-oldalára, hogy 420 dollár per darab áron megvásárolná az összes Tesla részvényt, amihez meg is van a szükséges keret. A bejelentésre még aznap 11 százalékot emelkedett az árfolyam, az Amerikai Értékpapírpiaci és  Tőzsdefelügyelet (SEC) pedig beperelte a Tesla elnökét. A szervezet szerint hazugság, hogy a szükséges finanszírozás biztosított, és Musk állítása félrevezető – írja a Reuters.

A cég és az amerikai felügyelet végül megállapodott egymással. Musknak három évre le kell mondania elnöki pozíciójáról, 20 millió dolláros bírságot kell fizetnie, valamint a vállalat igazgatóságába be kell választania két független tagot.

Az új elnök kinevezésére a cég november 13-ig kapott haladékot, a pozíciót végül Robyn Denholm foglalja el, aki négy éve a Tesla igazgatóságának tagja.

A bejelentésre Musk – aki továbbra is a Tesla vezérigazgatója marad – természetesen a Twitteren is reagált.

Olvasd el Üzlet rovatunk további cikkeit!
Ezeket láttad?
Címkefelhő