Elon Musk // Wikimedia Commons
Üzlet

Az egész Twittert megvenné Elon Musk

Forbes
2022. április 14. 2 perc olvasás

Végleges ajánlatot tett Elon Musk a Twitterre, mivel szerinte a cégben elképesztő potenciál van, amit ő tud szabadjára engedni.

A világ jelenlegi leggazdagabb embere részvényenkénti 54,2 dolláros ajánlatott tett, ami 38 százalékkal magasabb az április 4-i árfolyamnál, amikor bejelentették a Tesla első emberének befektetését a közösségi platformba.

A jelenlegi árfolyamon nagyjából 37 milliárd dollárra értékelt céget így körülbelül 41 milliárd dollárért venné meg.

Musk az ajánlatot beadta a SEC-nek, az amerikai értékpapír-hatóságnak is. Övé amúgy a Twitter nyolcadik legnépszerűbb profilja több mint 81 millió követővel, ezt nemrég pont ő posztolta.

Mit akar Musk?

Már többször hangsúlyozta, milyen változásokat akar elérni a platform működésében, korábban (még befektetése előtt) is többször kritizálta az oldalt. A milliárdos szerint a Twitter korlátozza a szólásszabadságot. Donald Trumphoz hasonlóan még saját közösségimédia-oldal indításáról is beszélt. A cég még egy igazgatósági széket is felajánlott neki, miután ő lett a legnagyobb egyéni részvényes, de végül nem ült be a boardba.

Nem tudni, elfogadják-e az ajánlatot, de Musknak bőven lenne ré pénze. A Twitter értékeltsége nagyjából 37 milliárd dollár, míg Musk vagyona az amerikai Forbes szerint 273 milliárd dollárra rúg.