Na, valahogy így lett Mészáros Lőrinc a leggazdagabb magyar

2020-ban egy sikeres nyomtatott magazinból tudod meg, hogy Mészáros Lőrinc Magyarország leggazdagabb embere, immár másodszor. Ezt azért nehéz lett volna előre látni. Nem úgy értem, hogy tavaly nehéz lett volna […]

Bővebben

Elon Musk szerint ez lehet a harmadik világháború egyik kiváltó oka

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy iskolai rendezvényen azt mondta, hogy a mesterséges intelligenciában óriási lehetőségek rejlenek, és az a nemzet, amelyik az élre tud törni ebben a szegmensben, az a világ vezető hatalma lehet – Elon Musk pedig lecsapott erre a mondatra.

A Tesla/SpaceX/Hyperloop/Boring Company alapítója és tulajdonosa a Twitteren kongatta meg a vészharangot Putyin kijelentésére. Elon Musk arra figyelmeztet, hogy ha nemzetállami szinten indul meg a versengés a mesterséges intelligencia tökéletesítéséért, az könnyen a harmadik világháború egyik kirobbantó oka lehet.

Musk nem szokott fukarkodni, ha hangzatos jóslatokkal kell előállni– egy talk-showban például azt mondta, hogy a Marsot a legegyszerűbben úgy lehetne lakhatóvá tenni, ha termonukleáris bombát dobnának az északi és a déli pólusokra, és (Stephen Hawkinggal együtt) a mesterséges intelligencia veszélyeiről szokott tweetelni. Ez utóbbi miatt nemrég Mark Zuckerberggel is volt egy csörtéje, aki egy videóban azt mondta, hogy a Tesla-vezér felelőtlen, amikor az ebben rejlő veszélyeket ennyire fatálisnak állítja be, mire Musk annyir reagált, hogy Zuckerbergnek igen csak korlátozottak az ismeretei a témában.

 

 

Mert helyes ugyan, ha az ember felkészül a legrosszabbra, de bizonyosra mégsem szabad venni.