Megújult a Forbes magazin, odatették magukat Amerikában

Új dizájnt kaptunk Amerikából, és boldogok vagyunk vele. A legtöbb változáshoz kell egy kis idő, míg hozzászokik az ember, ehhez nekem igazán nem kellett. Kézbe vettem az új amerikai lapot […]

Bővebben

Elon Musk saját mérnökeit küldi a barlangban rekedt gyerekfocisták kimentésére

Elon Musk a Twitterre posztolta ki, hogy a Boring Company mérnökei elindultak Thaiföldre.

Június huszonharmadikán egy tizenéves srácokból álló focicsapat az edzőjükkel együtt egy barlangban rekedt Thaiföldön. A vaksötétben napokat eltöltő, és egy száraz sziklapárkányon menedéket találó csapatot bár sikeresen megtalálták, a felszínre még mindig nem sikerült kihozni őket. A világ feszülten figyel, fogy az idő, a barlangban emelkedik a vízszint, ráadásul  már egy emberélet is odaveszett – a mentésben részt vevő egyik búvárnak elfogyott az oxigénje, miközben kifelé tartott a barlangból.

 

Musknak az elektromos autókat gyártó Tesla és az űrutazás reformján dolgozó SpaceX mellett ott van a hipervasutaknak alagutat fúró Boring Company is, és a Twitteres posztjai szerint a mérnökök az utóbbi két vállalatból már úton vannak, hogy megpróbáljanak a helyi kormánynak segíteni kiszabadítani a csapatot.   Musk szerint érdemes lenne egy felfújható, 1 méter átmérőjű, gumicsőrendszert leengedni a barlangba, mert azon keresztül ki lehetne juttatni őket – de ez csak egy ötlet, ő maga is elismerte, hogy számtalan akadályba ütközhetnek.

 

 

 

„Az én vallásosságom úgy van, hogy isten ránk hagyta a teremtést, a többi marketing”

Palásti József, a Fornetti alapítója