Szabadság, intimitás

Most akkor a koronavírus. Addig sem kell klímaszorongani és a populizmus terjedése, a menekültek áradata miatt aggódni. (Rád nem vonatkozó szorongás igény szerint kihúzható.) A vírus előnye, hogy közelebb van, […]

Bővebben

Elon Musk / Wikimedia

Elon Musk már nem CEO – „technokirállyá” koronázta magát

Teljesen komoly: Elon Musk hivatalos pozíciója a Teslánál immáron nem ügyvezető, hanem technokirály. A cég pénzügyi vezetője is új titulust kapott, ő lett a coinmester.

Az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC) benyújtott legutóbbi dokumentumok alapján Elon Musk Tesla-alapító a cégnek már nem az ügyvezetője, hanem a technokirálya (Technoking of Tesla).

A pénzügyi vezető Zach Kirkhorn eddigi pozíciójának a nevét is megváltoztatták: ő coinmester (Master of Coin) nevet kapta – derül ki a BBC híréből.

Muskék nem fűztek indoklást az új kifejezések használatához, de utóbbi aligha független a dél-afrikai milliárdos bitcoinmániájától.

Nem mindenki értékeli a poénokat

Mindez napokkal azután történik, hogy egy csalódott befektető pert indított Musk ellen néhány tweetje miatt.

Chase Gharrity azzal vádolja a Tesla technokirályát, hogy a közösségi oldalon sorozatosan osztott meg félrevezető kijelentéseket a cég pénzügyi helyzetéről.

Egy ilyen volt a 2020 áprilisában megosztott bejegyzése, amelyben azt írta, hogy a Tesla részvényeinek ára túl magas. Ennek hatására a cég piaci értéke 13 milliárd dollárral csökkent, jelentős anyagi kárt okozva a befektetőknek.

 

Borítókép: Elon Musk / Wikimedia

Oszd meg!