Elon Musk / Wikimedia
Üzlet

Elon Musk lett az év embere

Forbes
2021. december 13. 2 perc olvasás

Elon Musk Tesla-vezért választotta a Time magazin az év emberének. Többek között azért, mert szerintük ő a világ legérdekesebb embere. És hamarosan az egész Naprendszer legérdekesebb embere is lehet.

Az amerikai Time magazin 1927 óta választja meg az év emberét. Az idén Elon Musk, a Tesla és a SpaceX vezérigazgatójának győzelmét úgy indokolták, hogy Musk úgy teremt multiplanetáris jövőt az emberiségnek, hogy nem csak a négy fal között ötletel róla, hanem megoldásokat keres és gyárt az érdekében.

Autógyártója, a Tesla vezeti az elektromos (és önvezető) átállást az autóiparban, a Tesla Energy pedig olyan tetőcserepeket és más lakossági felszerelést gyárt, amivel mindenki számára elérhető lesz a karbonsemleges jövő. A SpaceX segítéségével tudtak az amerikai először embert vinni az űrbe azóta, hogy a NASA tíz éve megszüntette az űrrepülési programját. A Starlink telekommunikációs cég pedig 1800 műholdat telepített az űrbe, hogy a föld minden szegletében legyen szélessávú internet. A Neuralink az emberi agyba implantálható csipekkel az ember és a gép közötti határvonalat mosná el.

És persze ott a Starship, ami a terve szerint egyszer a Marsra fogja vinni az embereket.

Szerintük Musk missziók mentén él: hisz abban, hogy a jövő fenntarthatóbb, hogy az ember képes bolygóközi életet élni és a mesterséges intelligencia nem az emberek leigázásra, hanem a felemelésére született. „Ezek vakmerő célok, és lehet, hogy el fog bukni. De jelenleg ő a kulcsembere annak, hogy ezek az innovációk megvalósuljanak” – írják.

Kevésszer mondják el róla, de a Teslában a vezérigazgatói pozíció mellet ő felel a termékfejlesztésért is, a SpaceX-ben pedig vezetőmérnök is, így valóban aktívan részt vesz a cégek mindennapi munkájában.

Borítókép: Elon Musk / Wikimedia